1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Köyler mahalle oldu

Büyükşehir Belediyesi, yeni yasayla Başkent'in mücavir alan sınırlarına katılarak mahalle statüsüne kavuşan köylere kent hizmetlerini götürüyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara mücavir alan sınırlarına dahil olan köy muhtarlarına Belediye Evi'nde verdiği yemekte, hem mahalle statüsüne geçen köylere yönelik projeleri hakkında bilgi verdi, hem de onların talep ve şikayetlerini dinledi. Konuşmasında Ankara'da çok sayıda geri kalmış köy bulunduğunu vurgulayan Gökçek, bu bölgelere hizmet götürebilme imkanına kavuşmak için mücavir alan sınırlarının genişlemesi için geçmişte çok çalıştığını hatırlattı. Altyapı çalışmaları kapsamında ilk olarak yol, su ve kanalizasyon sorunlarını çözmeyi planladıklarını ifade eden Gökçek, yeşil alan çalışması ve yapılacak parklarla Ankara'nın köylerinde yaşayanlara da daha iyi imkanlar sunmak istediklerini söyledi.
Parklara yerleştirilecek park mobilyalarını ve çocuklar için oyuncakları sinevizyon aracılığıyla muhtarlara tanıtan Gökçek, muhtarlardan uygun park yerlerini belirlemelerini ve dikilecek olan ağaçların bakımlarını üstlenmelerini istedi. Su ve kanalizasyon çalışmalarında ise imece yoluyla işçilik kısmını yüklenmeyi talep eden köylere öncelik tanınarak, derhal gerekli malzemelerin verileceğini kaydeden Gökçek, diğer köylerin de sırasıyla altyapı sorunlarının 3 sene içerisinde büyük ölçüde çözüleceğini belirtti. Daha sonra muhtarların talep şikayetlerini dinleyen Gökçek, Muhtarlardan köyleri ile ilgili taleplerini dilekçe vererek Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO bünyesindeki ilgili birimlere iletmelerini istedi. Bürokratlarına konuyla ilgili direktifleri verdiğini vurgulayan Gökçek taleplerin derhal değerlendirilerek, imkanlar ve yasal çerçeve doğrultusunda çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.
..
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 18:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?