18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Mavi Göl'ü Başbakan açacak

Mavi Göl 1 Ekim 2005 saat 12:00 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı muhteşem bir törenle açılıyor.

Açılışta İbrahim Tatlıses'te bir konser verecek. Bayındır Barajı çevresinde bulunan yeşil alanları ve baraj göletini başkentli ailelerin piknik yaparak dinlenebilecekleri açık mekanlar halinde yeniden düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi barajın masmavi suyundan esinlenerek "MAVİ GÖL" ismini verdiği park alanındaki çalışmalarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları sonucunda Ankara yaklaşık 2 milyon 400 bin metrekarelik alanıyla yeni bir piknik alanına daha kavuşuyor.

Son yıllarda halka yönelik görkemli parklara imza atan Büyükşehir Belediyesi'nin başkentteki rekreasyon alanlarında son halka "MAVİ GÖL" oluyor.

Piknik yapanların kullanması için 370 adet barbekü ve 1800 adet ahşap piknik masası,60 adet kameriye,30 adet manzaralı gölgelik,50 adet aile salıncağı,çay bahceleri seyir terasları,çeşmeler ve tuvaletlerin yerleştirildiği alana çocuklar için ise,2 adet  büyük ve 20 adet küçük oyun gurubu yapıldı.

Yeşil ile Masmavi suyun buluştuğu "MAVİ GÖL" ateşli ve ateşsiz piknik alanları ile tüm zevklere hitap edercek yetkiler,barajın girişindeki sık ağaçlıklı ve çim alanı sadece dinlenme amaçlı günleri düşünerek düzenlediklerini ve buraya mümkün olduğunca az piknik masası yerleştirildiğini açıkladılar.Göl kenarında amatör ressamların tuvallerini takarak çalışabilecekleri şövalelerden oluşan bir "Ressamlar Kordonu"da var 

Mustafa Özdemir - Kenthaber / Kızılcahamam
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 20:24:32
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 00:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?