27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Okul sözü aldatmaca mıydı?

Eski adı Ahlar köyü olan ve Kızılcahamam Belediyesi mücavir alanına girdikten sonra Kemalpaşa Mahallesi unvanını alan semt sakinleri, spor akademisi yapılacağını duyunca mutlu olup neredeyse arazilerini bedelsiz vereceklerdi. Ancak görüldü ki 1994 yılından bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı ve Kızılcahamamlılar hayal kırıklığına uğradı.

Spor akademisi yapılacak diye Başkent Üniversitesi tarafından arazileri ellerinden alınan ve arsa bedellerinin büyük bir bölümü ödenmeyen Kızılcahamam Kemalpaşa Mahallesi sakinleri, Mehmet Haberal ve ekibinin sözünde durmadığını, şimdiye kadar bir çivi bile çakmadıklarını, bu nedenle kendilerini ve mağdur ettiğini iddia ettiler.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Kemalpaşa Mahallesi dernek başkanı İlyas Yılmaz, "Arazilerimizin büyük bir bölümünü aldılar. Bunların bir kısmının bedelini ödediler. Ancak bundan daha önemli olan buraya spor akademisinin yapılması. Anlaşılıyorki şimdiye kadar işlemleri askıya alan Mehmet Haberal ve adamlarının amacı arazi kapatmak. Oysa biz buralara fakülte yapılması ve dolayısıyla ilçemize hayırlı bir eğitim ve öğretim yuvasının kurulması için seviniyorduk” dedi.

Mustafa Özdemir / Kenthaber / Kızılcahamam
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 17:30:55
Güncelleme :5 Ocak 2006 Perşembe 13:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?