18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

AKP tam kadro kampta

AK Parti Türkiye'nin müzakerelere başlaması beklenen 3 Ekim öncesinde bugün Kızılcahamam'da kampa girdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'ndeki kampa milletvekilleri, parti kurucuları, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleri katılıyor. Eşlerin ve çocukların da davet edildiği kamp nedeniyle otel çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Otelin dışına Atatürk'ün ve Başbakan Erdoğan'ın posterleri, Türk bayrağı ve AK Parti bayrakları asıldı. Milletvekilleri yeni yasama yılının açılışından hemen sonra otele gelerek odalarına yerleşmeye başladı. Başbakan Erdoğan'da eşi Emine Erdoğan ile birlikte dün gece geç saatlerde otele gelerek kral dairesine yerleşti.

Başbakan Erdoğan'ın işe Emine Erdoğan'ın kampa gelmeden önce otel yönetiminden yürüyüş bandı istediği öğrenildi. Emine Erdoğan'ın yürüyüş bandını otel odasına istemesi kampta mini çaplı bir krize yol açtı. Otelde bulunan yürüyüş bantlarının oldukça büyük olması nedeniyle zor anlar yaşayan otel yönetimi, çareyi başka bir otelden yürüyüş bandı getirmekte buldu. Emine Erdoğan için Kızılcahamam'da bulunan Ab-ı Hayat Oteli'nden normal boyutlarda bir yürüyüş bandı getirtilerek kriz çözüldü.

AK Parti'nin Kızılcahamam kampı, Başbakan Erdoğan'ın bugün saat 11.00'da yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Erdoğan'ın konuşmasının ardından, geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa eden Adıyaman milletvekili Şevket Gürsoy'un da AK Parti'ye katılması bekleniyor. Gürsoy'un katılmasıyla AK Parti'nin meclisteki sandalye sayısı 356'ya yükselecek.
Kampın ana gündemini Avrupa Birliği ile ilişkiler oluşturacak. 2 gün boyunca yapılacak değerlendirme toplantılarında Avrupa Birliği, ABD ile ilişkiler, Ortadoğu'daki gelişmeler, Kıbrıs, ekonomide gelinen nokta, hükümetin özelleştirme politikaları, tarım, başta olmak üzere birçok alanda partinin politikaları gözden geçirilerek ileriye yönelik stratejiler belirlenecek. Kamp nedeniyle otel önünde basın mensupları için bir çadır oluşturuldu. Kampı çok sayıda basın mensubu takip ediyor. Öte yandan kampın ilk gününde spor yapan tek milletvekili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya oldu. Çetinkaya sabah saatlerinde otel çevresinde bir süre sabah yürüyüşü yaparak stres attı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 13:37:06
Güncelleme :15 Şubat 2006 Çarşamba 11:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?