23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Başbakan Kızılcahamam'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2 gün sürecek olan Yerel Yönetimler Toplantısı'na katılmak üzere Kızılcahamam'a geldi. Toplantıya içişleri bakanı Abdülkadir Aksu ve daha önce Belediye Bbaşkanlığı ve valilik yapmış olan milletvekilleri katılıyor.

Başbakan toplantıya geçmeden önce Asya Termal Tatil Köyü tarafından hazırlanan sarı lacivert renlerde çiçeklerle süslenmiş ve iki adet resminin de  olduğu doğum günü pastasını da kesti ve ilk dilimlerini kendisini izleyen bayan basın mensuplarına takdim etti. Kendisine basın mensuplarının yaşını sorması üzerine yıl olarak 51 ay olarak 52 olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, daha sonra yapmış olduğu basın toplantısında şunları ifade etti.

Yerel Yönetimler Konusunda burada alınacak kararların Türkiye'deki bütün Belediye'leri ilgilendirdiğini ifade etti. Başbakan Erdoğan Milli Güvenlik Kurulunda ki toplantıdan da bahsederek savunma sanayinin millileşmesi noktasında çaba göstediklerini bunun da yapılan son ihalelerde sinyallerinin verildiğini bundan sonrada savunma sanayinde Türkiye'deki bu işleri yapan şirketlere  ağırlık verileceğini ifade etti ve önümüzdeki mat ayı içerisinde daha geniş bir şekilde tekra bu konuları içine alacak bir toplantı yapılacağını söyledi. Ardından Toplantıya geçti toplantı pazar günü sona  erecek. 

Mustafa Özdemir - Kenthaber / Bozkır
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 17:30:36
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 13:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?