19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Hükümet Kızılcahamam'da kampa giriyor

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Başkan adayını Kızılcahamam kampında belirleyecek. Erdoğan, milletvekilleriyle 10’lu gruplar halinde görüşerek nabızlarını tutacak.

1 Ekim’de yeni yasama dönemine ’merhaba’ diyecek olan Meclis, çekişmeli bir yarışa sahne olacak. TBMM Başkanlığı ve Başkanlık Divanı seçimlerinin yanısıra tüm komisyon başkanlıkları ve üyelikleri yenilenecek. Meclis Başkanlığı seçimleri AK Parti içerisindeki rekabeti gözler önüne serecek.

TBMM Başkanı Bülent Arınç yeniden aday olmayı düşünürken, başkanlık için partinin liberal kanadında yer alan Vecdi Gönül, Köksal Toptan ve Murat Başesgioğlu’nun da isimleri geçiyor.

Gizli aday enflasyonunun yaşandığı AK Parti’deki yarışa son noktayı Başbakan Erdoğan koyacak. Partinin 27-29 Eylül tarihleri arasında Kızılcahamam’da gerçekleştireceği üç günlük kampın da ana gündem maddesini ’Meclis Başkanlığı seçimleri’ oluşturacak. Başbakan Erdoğan, kamp boyunca tüm milletvekilleriyle 10’lu gruplar halinde görüşecek. Erdoğan ve milletvekillerinin özel görüşmeleri için ayrı bir oda oluşturulacak.

Erdoğan, parti içi sorunların ve Meclis’in çalışma takviminin görüşüleceği toplantı saatleri dışında milletvekillerini bu odalarda kabul edecek. Milletvekillerine ’Meclis Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?’ sorusunu yöneltecek. Başbakan Erdoğan, milletvekillerinden aldığı cevapları daha sonra tasnif edecek. Milletvekillerinden en fazla üç isim isteyecek olan Erdoğan, çıkan sonuca göre tavır belirleyecek. Başbakan Erdoğan ayrıca isteyen milletvekilleriyle de başbaşa görüşme yapacak. Kamp süresince ayrıca, milletvekillerinin bakanlarla da özel görüşme yapmalarına imkan sağlanacak. Oluşturulacak özel görüşme odalarında AK Parti’li vekiller, sorunlarını bakanlara aktaracaklar.

Başbakan Erdoğan, kamp boyunca milletvekillerine ’parti disiplinini bozacak davranış ve açıklamalardan kaçının’ uyarısını da yapacak. Kabineyi yetersiz bulan ve ’Yarısı değişmelidir’ diyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu’nun açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı gündeme getirecek olan Erdoğan, milletvekillerinden açıklamalarından dikkatli olmalarını isteyecek. Müezzinoğlu örneğinin son olması gerektiğini söyleyecek olan Erdoğan, "Kabineyi ben kurdum. Revizyona da ben karar veririm’ mesajını verecek.

AK Parti, Kızılcahamam’da üç gün sürecek olan kamp için Asya Finans Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan’ın Asya Termal Tesisleri’ni tercih etti. Asya Termal Tesisleri, Haziran ayı içerisinde Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılmıştı. Erdoğan, açılış konuşmasında ’Dünyada bu kadar yer gezdim. Bu kadar muhteşem bir tesise ilk kez rastladım’ ifadelerini kullanmıştı. Kampın tüm masrafları AK Parti Genel Merkezi tarafından karşılanacak.
Mustafa Özdemir - Kenthaber / Kızılcaham
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 01:40:37
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 00:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?