3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Minikler Danone'de devleşti

Danone'nin "Gülümseyen Gelecek" sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında bu yıl 7.'sini düzenlediği T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği, Türkiye'nin 81 ilinden okulların katılımıyla devam ediyor.

Çocukları Türkiye Birinciliği'ne taşıyacak olan İl Birincilik maçları Eskişehir'de başladı. Eskişehir okullarından minik futbolcuların katılımıyla gerçekleştirilen Eskişehir İl Birincilik Finali bugün Atatürk Stadyumu'nda düzenlendi. Eskişehir İl Birincilik Finali'ni Sami Sipahi İlköğretim Okulu kazandı.

Çocukları, futbol turnuvasının final karşılaşması Türkiye Birinciliği'ne taşıyacak olan İl Birincilikleri, Eskişehir'de yapıldı. Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen Eskişehir İl Birincilik Finali birbirinden heyecanlı maçlara ve Eskişehirli minik futbolculara ev sahipliği yaptı. Eskişehir İl Birincilik Finali'nin galibi, Özel Ümit İlköğretim Okulu'nu 2-0 yenen Sami Sipahi İlköğretim Okulu oldu. Mualla Zeyrek İlköğretim Okulu üçüncü ve Çifteler Atatürk İlköğretim Okulu ise dördüncü oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği, ülkemizin futbol altyapısını daha sağlam temeller üzerine inşa etmenin öncülüğünü yapmaya çalışıyor. Türk futbolunun geleceğine önemli katkılar sağlamanın yanı sıra, Türkiye'nin dört bir yanındaki 10-12 yaş arasındaki çocukların rüyalarını gerçekleştirmenin planlarını yapan Danone'nin futbol turnuvasında iyi birer futbolcu olma ve ülkemizi, her yıl Fransa'da düzenlenen 32 ülkenin kazanan takımlarının katıldığı Danone Uluslar Kupası'nda temsil etme hayallerinin peşinden koşuyor.

Burada hedefin, çocuklara futbolun teknik kurallarını ve ahlaki değerlerini turnuva ruhu içerisinde öğretip, uluslararası çapta bir organizasyona katılma heyecanını yaşatmak olduğu ifade ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği'nin, çocuklar arasındaki dostluğu pekiştirmek ve ülkemizin gelecek neslinin sporcularının eğitimine katkıda bulunması amaçlanıyor.

İl Birincilik maçları sonrası yapılan Grup Birincilik maçlarında kazanan 32 takım, İstanbul'da yapılacak olan Türkiye Birinciliği'ne katılacak. Türkiye genelinde düzenlenen maçlar sonucunda seçilecek olan Danone Küçükler Futbol Takımı'nın küçük sporcuları, Türkiye'yi temsil etmek üzere 2006 yılının Eylül ayında Fransa'ya gidecek. FIFA tarafından desteklenen 7. Danone Uluslar Kupası'nda dünya şampiyonluğu için ter dökecek.

81 il ile tüm Türkiye'yi kapsayan bu özel projede çocuklara, "Hayallerinize İnanın" sloganı ile ulaşıyor. Geleceğin Milli Takım futbolcularına, şimdiden hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunuyor. 32 ülkede tam 2,5 milyon futbol tutkunu çocuk, bu yıl 7.'sı düzenlenen uluslararası turnuvaya katılabilmek için ter döküyor.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 16:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?