18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Tarihçe

Sanat eğitiminde bir “Marka” olma idealini taşıyan ve 1993 Yılında (Resim, Heykel, Müzik Bilimleri, Sinema-Televizyon, Seramik, Sahne Dekorları ve Kostüm Bölümleri açılmak üzere) kurulan Fakültemiz, 1993-1994 eğitim-öğretim yılında Resim ve Heykel, 1995-1996 eğitim-öğretim yılında da Müzik Bilimleri ve Sinema-Televizyon bölümlerine öğrenci alarak öğretime başlamıştır.
2002 Yılında İletişim Fakültesi'nin kurulması ile Sinema-Televizyon Bölümü bu fakülteye bağlanmıştır.

Müzik Bilimleri Bölümü'nün adı 2004-2005 eğitim-öğretim yılından itibaren Müzik Bölümü olarak değiştirilmiştir.

2005 yılında Grafik Tasarımı Bölümü'nün açılması gerçekleşmiş, 2006 yılında bu bölüme ve Seramik Bölümüne öğrenci alınması, yine aynı yılda Sahne Dekorları ve Kostüm Bölümün adının Sahne Sanatları Bölümü olarak değiştirilmesi ve bunun içinde Tiyatro Anasanat Dalının açılması, Müzik Bölümü içerisinde Çalgı Anasanat Dalı açma çabaları başlatılmıştır.

2003-2004 eğitim öğretim yılından itibaren üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Müzik tezli yüksek lisans programı açılmıştır. Böylece akademisyenliğe adım atmak isteyen öğrencilerimize fırsat sağlanmıştır. Müzik ve Resim programlarını bitirip öğretmen olmak isteyenler için de 2004 yılından itibaren üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 1,5 yıllık Orta Öğretim Müzik Öğretmenliği ve Orta Öğretim Resim Öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programı açılmıştır.

Üniversitemiz bünyesinde bulunan Güzel Sanatlar Enstitüsü de faaliyete geçirilmiş olup; 2006-2007 akademik yılından itibaren Resim, Heykel, Müzik, Seramik ve Grafik Tasarımı alanlarında Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlik programları açmak için girişimlerde bulunulmuştur.

Fakültemiz bugün her bir bölümü için ayrı binalara sahip bir eğitim kurumu olarak, nitelikli sanatçı eğitimci kadrolarıya modern atölyeleri, özel yalıtımlı bireysel çalışma odaları, derslikleri, konser ve sergi salonları ile sanatçı adayı değerli öğrencilerimize çağdaş bir eğitim hizmeti sunmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Adres2 :Kayseri
Posta Kodu :38039
Telefon :0 (352) 437 52 81
Faks :0 (352) 437 36 52
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.