18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Tarihçe

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 1 Mart 1977’de Kayseri Devlet Mühendislik ve Mimarlık (D.M.M) Akademisi olarak Makina ve Elektronik Mühendisliği bölümleriyle eğitim-öğretime başlamış ve 1982 yılında, Yükseköğretim Kanunu uygulaması ile Erciyes Üniversitesi’ne bağlanmış ve Mühendislik Fakültesi ismini almıştır. Makine ve Elektronik Mühendisliği Bölümlerine ilave olarak, 1991 yılında İnşaat ve Endüstri Mühendisliği, 1995 yılında şu anda ismi Bilgisayar Mühendisliği olan Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği ile Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, 1996 yılında Tekstil Mühendisliği, 1998 yılında Çevre Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği bölümleri açılarak toplam 9 bölümlü bir fakülte haline gelmiştir. Bunlardan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1995-1996, Jeodezi ve Fotogrametri ile Gıda Mühendisliği Bölümlerinde 2004-2005 eğitim-öğretim yılında eğitime başlarken Tekstil Mühendislği Bölümü ve Çevre Mühendisliği Bölümlerinde eğitim öğretime başlama hazırlık çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Makina ve Elektronik Mühendisliği Bölümleri’nde 1992-1993, İnşaat Mühendisliğinde ise 2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren ikinci öğretime başlanmıştır. Malzeme Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği adlarında iki yeni bölümünde açılma çalışmaları devam etmektedir. Fakültemizde 13 Prof., 7 Doç., 46 Yrd.Doç., 8 Öğr.Gör., 3 Uzman, 52 Araş.Gör. olmak üzere toplam 129 akademik personel ve 18 idari personel mevcuttur. Fakültemizde toplam 37 dershane, 43 laboratuar, 1 atölye mevcuttur. Ayrıca 400 PC, 77 Yazıcı ve toplam 405 internet ucu vardır.

Fakültenin tüm bölümlerinde bir yıl süreli zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı uygulaması mevcuttur. 2003-2004 Eğitim-öğretim yılı güz dönemi sonuna kadar Makina Mühendisliği bölümünden toplam 1362, Elektronik Mühendisliği bölümünden 1256, İnşaat Mühendisliği bölümünden 255, Endüstri Mühendisliği bölümünden 207, Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 103 olmak üzere toplam 3183 öğrenci mezun olmuş ve Halen Fakültemiz bünyesinde 2567 öğrenci öğrenimine devam etmektedir. Ayrıca, Fen Bilimleri Enstitüsü’nün birer anabilim dalı olan Makina, Elektronik, Bilgisayar, İnşaat, Gıda ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde yürütülen Lisansüstü ve Doktora programlarından 326 Yüksek Mühendis ve 97 Doktor Mühendis mezun olmuştur. İlgili anabilim Dallarında mevcut kayıtlı Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin sayısı 173’tür.

Fakültemizde uygulanmakta olan eğitim-öğretim planları, bilim ve teknolojideki mevcut gelişmeleri izleyecek tarzda düzenlenmektedir. Bu doğrultuda, ögrencilerimize temel mühendislik bilgilerinin verilmesinin yani sıra, belli konularda uzmanlaşmaya yönelik eğitim imkanı da sunulmaktadır. Mühendislik Fakültesi, gelişmiş bir bilgi işlem kapasitesine sahip olup, Üniversite Bilgi ışlem Merkezi aracılığı ile internet bilgi ağından yararlanarak teknolojik bilgi birikimine erişme imkanına sahiptir. “Yükseköğretim Kurumları içerisinde bulunan Fen ve Mühendislik Fakülteleri Laboratuar ve Atelyelerini Modernleştirme Projesi” dahilinde, önemli oranda makina–teçhizat alınmış ve eğitim-öğretimin çok iyi şartlarda gerçekleştirilmesi sağlanmıştır. Öğrencilerimizin bir kısmı araştırma görevlisi olarak bilim hayatına atılarak Fen Bilimleri Enstitüsü’nde veya yurt dışında doktora eğitimi yapmaktadırlar. Bunun yanı sıra, mezunlarımız kamu ve özel sektörde önemli görevlerde kendilerine yer bulmaktadırlar. Çeşitli kurum ve kuruluşlarca gerçekleştirilen bilimsel faaliyetler açısından Mühendislik Fakültelerinin sıralanmasında, Fakültemiz Türkiye’de genellikle ilk sıraları almakta ve bu da öğretim elemanlarımızın bilimsel kapasitesinin oldukça iyi olduğunu göstermektedir. 2003-2004 Eğitim-öğretim yılında Fakültemiz elemanlarınca 122 yurt içi ve yurt dışı makale, 198 yurt içi ve yurt dışı bildiri yayınlanmıştır. Yine Öğretim Elemanlarımız aynı dönem içerisinde 153 farklı konferans ve sempozyuma katılmıştır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Kayseri
Adres2 :Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
Posta Kodu :38039
Telefon :
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.