4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

12 köy yolu ulaşıma kapandı

Tüm ülkeyi etkisi altına kar yağışı Kayseri'yi de etkisi altına aldı. Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, 12 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, Kayseri'yi etkisi altına alırken, sabah işlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Türkiye'nin en büyük kayak merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının düşük kesimlerde 30 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştığı öğrenildi. Karayolları ekipleri tarafından yolların açıldığını bildiren kayak merkezi yetkilileri, Erciyes yolundan geçecek otomobil sürücülerinin araçlarında zincir bulundurmaları gerektiğini bildirdi.

Öte yandan, etkili olan kar yağışı ile Kayseri'ye bağlı 354 köy yolundan 12'sinin kapalı olduğu ve Kayseri İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yolların açılma çalışmasının sürdüğü bildirildi. Kapanan köy yollarını açmak için, Kayseri İl Özel İdare Karla Mücadele ekiplerinin 2 tane kar makinesi, 8 greyder, 3 kamyon ve 6 ekiple mücadele ettikleri açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 11:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?