30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

2 bin kişi hastaneye gitti

Kayseri'de son 3 günde 'kuş gribi' endişesiyle Kayseri Devlet Hastanesi'ne gelenlerin sayısının yaklaşık 2 bini bulduğu bildirildi.

Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzman Dr. Mahmut Baktır, yaptığı açıklamada, "Kayseri'de kuş gribi var" şeklindeki söylentiler nedeniyle vatandaşın endişeye kapılarak hastanelere akın ettiğini söyledi. Tavuklarını yol ve dere kenarına atan yetiştiricilerin ve tavuklarla oynayan çocukların korkuyla ne yapacağını bilemeyerek hastanelere başvurduğunu kaydeden Baktır, kuş gribi endişesiyle gelenlerin sayısının 2 bini bulduğunu ifade etti.

Hastanede konulan teşhislerde de kuş gribi vakalarına rastlanmadığını dile getiren Başhekim Vekili Baktır, "Önce Van, Ardından Yozgat, daha sonra da Ankara'da ardı ardına gerçekleşen kuş gribi vakaları vatandaşı endişeye sevk ediyor. Normal bir günde hastanemize yaklaşık bin hasta başvuruyor. Hafta sonu yaşanan bu olaylarda ise bu sayı 2 katına çıktı. Vatandaşların endişeye kapılmasına gerek yok. Kayseri'de kuş gribi vakasına rastlanmadı. Bu nedenle hastaneye başvurulması önem arz etmeyecektir" dedi.

Vali Vekili Tevfik Karabalık da bayram arifesi Ankara'ya gönderilen numunelerin negatif çıktığını ve Kayseri'de kuş gribi vakasına rastlanmadığını açıklamıştı.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 10:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?