4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

4.5 ay sonra atama yapıldı

Kayseri Valisi Osman Güneş oldu. Ataması yılan hikayesine dönen Kayseri Valiliği için Cumhurbaşkanı Ahmet Sezer tarafından Şırnak Valisi Osman Güneş olarak onaylandı.

29 Aralık Perşembe günü Cumhurbaşkanlığına gönderilen kararname Ahmet Necdet Sezer tarafından imzalandı. Kararnamenin imzalanması ile birlikte Şırnak Valisi olan Osman Güneş, Kayseri Valiliğine getirildi.

20 Temmuz'da Vali Nihat Canpolat'ın Bursa'ya atanmasının ardından boş kalan valilik makamına 4.5 ay sonra atama gerçekleştirildi. Şırnak'ta ilk kez valilik yapan Osman Güneş'in ikinci görev yeri Kayseri oldu.

Kayseri Valiliği'ne atanan Osman Güneş, 1952 Yozgat doğumlu. Bazı ilçelerde kaymakamlık yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı'nda değişik kademelerde görev yapan Osman Güneş 1 Aralık 2003 tarihinde Şırnak Valiliği'ne atanmıştı. Osman Güneş evli ve 4 çocuk sahibi.

Kayseri Valisi Osman Güneş'in önümüzdeki günler içerisinde Vali Vekili Tevfik Karabalık'tan görevi devralması bekleniyor. Osman Güneş, görevde bulunduğu süreç içinde başhekim ile tartışması ve rüşvet konusundaki sözleriyle dikkatleri üzerine çekmişti.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 17:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?