30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

40 YTL'lik kurtlar vadisi

Kayseri'de 3 ilköğretim okulu öğrencisinin kendi kameraları ile çektikleri "Kurtlar Vadisi" filmi yoğun ilgi gördü. 40 YTL'ye mal edilen filmde mafya hesaplaşması sonucunda insanların başına gelenlerin konu edildiği öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, Kayseri'de bir lisenin ilköğretim okulu bölümünde öğrenim gören 3 öğrenci, kendi imkanları ve 40 YTL'lik bütçeleri ile 40 dakikalık film çekti. Özel bir televizyon kanalında yayınlanan "Kurtlar Vadisi" isimli filmi Kayseri'nin Belsin Semti'nde 220 voltluk elektrik kablosuna bağladıkları bataryaları bozuk bir kamera ile çeken Mehmet Özkan, Emre Çıklateker ve Ali Osman Bağırgan, çevresindeki insanlar tarafından takdir edildiklerini söyledi.
Filmin yönetmeni Mehmet Özkan, Türkiye'nin gerçeklerini ortaya çıkarmak istediklerini belirterek, "Bu filmin temelleri geçen sene atıldı. Ağabeyim buna benzer bir film çekmişti. Onu örnek alarak biz de bir film çekmek istedik. Kamerayı buldum. Senaryoyu da yazdıktan sonra arkadaşlarımızla buna karar verdik. Film şiddet sahneleri içeriyor ama gerçekte hedef alınan şiddet sahneleri değil. Anlatmak istediğimiz kötülerin içinden iyilerin de çıkabileceğini belirtmek istedik. Tüm amacımız kötülerin sonunun ne olacağını göstermekti ve filmde de kötünün sonu ölüm olarak gerçekleşiyor" dedi. 

Filmin görüntü yönetmeni Emre Çıklateker ise, "Bizim filmimiz şiddet sahneleri içeriyor ama biz kimsenin şiddeti örnek almasını istemiyoruz. Bu filmi, 8. sınıftan sonra ayrıldığımız zaman hatıra olmasını istediğimiz için çektik. Amacımız Kurtlar Vadisi'ni örnek almak değil; isim ve karakterler olarak benzeyebilir ama bu kişilerin polisimizi ve ülkemiz insanını ne kadar meşgul ettiğini, insanları ne kadar oyaladığını göstermekti. Ülkeye ne kadar zarar verdiklerini göstermek istedik. Bu tür durumlara düşen insanların yaşayışlarını anlatmaktı. Bu tür şeylere özenmeyelim. Gösterilmek istenen kötü insanların sonlarının ölümle bittiğini anlatmaktı" diye konuştu. Sanat yönetmeni Ali Osman Bağırgan, filmlerinin ilk etapta anı olarak kalmasını istediklerini belirterek, "Amacımız film içerisindeki mafyaların durumlarını belirtmek ve her şeyin para olmadığını anlatmaktı. Vatanını parayla satanların sonunu ve eğitimin ne kadar önemli olduğunu belirtmek için çektik" şeklinde konuştu. 

Öğretmenlerinden aldıkları maddi destekle toplam 40 YTL bütçe ile filmi çektiklerini belirten öğrenciler, bu parayla da oyuncak silah aldıklarını belirtti. Öğretmenleri ve çevresindeki insanlar tarafından taktir toplayan öğrenciler filmlerinin bir televizyon kanalında yayınlanmasını istediklerini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 19:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?