30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

5 yıl içinde 4 kere soyuldu

Kayseri'de son 5 yıl içerisinde işyeri 4 defa soyulan esnaf, son çareyi vitrin camına sergilediği telefonların maket olduğunu yazmakta buldu.

Gevher Nesibe Mahallesi Park Caddesi'nde cep telefonu alım-satım işiyle uğraşan Murat Karabulut'un başı son 5 yıldır hırsızlarla dertte. 'Karabulut Telefon' adı altında faaliyet gösteren işyerinin vitrininde bulunan maket telefonları gerçek zanneden hırsızların camı kırmak suretiyle zarar verdiğini belirten Murat Karabulut, ardı ardına yaşadığı hırsızlık olayının önüne geçebilmek için vitrin camına 'Vitrindeki Telefonlar Makettir' şeklinde yazı astı. Telefonları gerçek zanneden hırsızların camı keserek hırsızlık yaptığını belirten Murat Karabulut, "En son 1.5 yıl önce yine vitrindeki telefonları gerçek sanan hırsızlar, camı keserek maket telefonları aldı. Aldığı telefonların maddi olarak bir değeri yok, ancak kırılan cam çok pahalı. Daha önce de işyerim 4 defa soyuldu.

Bu kez farklı bir şekilde içeriye giren hırsız ya da hırsızlar, kontör ve bir miktar parayı alarak kayıplara karıştı. Ben de yaşadığımı olayların önüne geçebilmek için telefonların maket olduğunu yazmakta buldum. Yazıyı astığım günden beri bir daha hırsızlık olayıyla karşılaşmadım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 17:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?