2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

6 yaşındaki Çağrı, kalp krizinden öldü

KAYSERİ’de anasınıfı öğrencisi 6 yaşındaki Çağrı Lale, okulda arkadaşlarıyla oyun oynarken geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Oğlunun ölüm haberini alan babası İsmail Lale, ‘Koçum’ diye ağlayarak feryat etti. Kalp yetmezliği nedeniyle sürekli ilaç kullandığı belirtilen Çağrı’nın, birkaç gün önce babasına, ‘Baba, galiba ben öleceğim’ dediği öne sürüldü. 

Kocasinan ilçesi Yavuzselim İlköğretim Okulu’nun anasınıfına giden Çağrı Lale, 6 yıllık yaşam mücadelesine yenik düştü. 7 yıllık evli, bir mobilya fabrikasında montaj ustası olarak çalışan 36 yaşındaki İsmail ile 34 yaşındaki Hacer Lale çiftinin tek çocuğu olan Çağrı Lale, dün okulda arkadaşlarıyla oyun oynarken birden yere yığıldı. 

Öğetmenleri tarafından 200 metre uzaklıktaki Beşparmak Sağlık Ocağı’na kaldırılan talihsiz öğrenci, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölümün şüpheli bulunması üzerine minik öğrencinin cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopside, Çağrı Lale’nin başta kalbi olmak üzere iç organlarının (Böbrek, dalak, akciğer) ters tarafta olduğu, kalbe giden ana damarın tıkalı olması nedeniyle yaşamını yitirdiği belirlendi.

AKRABA EVLİLİĞİ
Teyzesinin kızı Hacer’le evli olan ve bu evlilikten doğan tek çocuğunu kaybeden İsmail Lale, “Koçum, sana bakmaya kıyamazdım. Hiç yerinde duramazdın. Oynadığın oyunlar gözlerimden, söylediğin sözler kulaklarımdan gitmiyor. Her gün ‘Baba ne niye bu kadar ilaç içiyorum’ diye sorardın. ‘Ben öleceğim’ dedin oğlum, içine mi doğdu'' diyerek uzun süre gözyaşı döktü. 

Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen gözüyaşlı babanın, oğlunun her an ölebileceğini düşünerek, fotoğrafını bile çektirmek istemediği, sadece okula kayıt yaptırırken vesikalık fotoğrafını çektirdiği belirtildi. Lale ailesinin, oğlullarının rahatsızlığı nedeniyle başka çocuk istemedikleri, babanın da bu nedenle depresyona girdiği ve ilaç kullandığı kaydedildi. Yapılan otopsinin ardından minik Çağrı’nın cesedi, toprağa verilmek üzere Yozgat’ın Çayıralan ilçesine götürüldü.
Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 10:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
UMUT IP: 88.227.204.xxx Tarih : 24.02.2007 21:07:09
basınız saolsun akraba evliliği SON OLSUN