3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

86. yıl coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Heyet-i Temsiliye Reisi' olarak Kayseri'ye gelişinin 86. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Vekili Tevfik Karabalık, Garnizon Komutanı Tümgeneral Akın Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, gaziler, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlk olarak 10 bin metre 'Atatürk koşusu' yapan atletlerden 1. gelen Aslan Çakmak, Vali Vekili Tevfik Karabalık'a, "Mustafa Kemal şu anda şehrimizdedir" dedi.

Ardından Vali Vekili Karabalık, Garnizon Komutanı Tümgeneral Akın Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, dereceye giren Aslan Çakmak, Tuncay Şimşek ve Necip Uzun isimli 3 atlete madalya taktı.

Törende daha sonra Atatürk Anıtı'na çelenk konularak, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Atatürk'ün Kuvay-i Milliye hareketini en içten Kayseri'de hissettiğini söyleyerek, "Kuvay-i Milliye hareketine destek veren şehirlerin başında Kayseri gelmiştir. Bugün de Kayseri, gerek modernliği ve gerekse gelişmişliğiyle Türkiye'nin sayılı illeri arasındadır. Kayseri, Atatürk'ün çağdaş medeniyetler hedefi alanında ilerlemektedir. Kalkınmasını da en iyi şekilde gerçekleştirecektir" dedi.

Tören, Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 86. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Evi Müzesi'nin gezilmesiyle son buldu.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 14:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?