4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Acil Serviste yılın ilk bebeği doğdu

Kayseri'de hamile bir kadın doğum evine gitmek amacıyla yola çıkarken sancılarının artması sonucu Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis bölümüne getirilerek doğum yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Ceylan B. (24) isimli hamile kadın, Esentepe Mahallesinde bulunan evinden Gaziosmanpaşa Mahallesinde ikamet eden annesinin yanına ziyarete gitti. Ziyaret esnasında sancıları artan Ceylan B., kardeşi Serdar Gezgin tarafından Doğum Evi hastanesine götürülmek üzere yola çıkarıldı. Yolculuk sırasında doğum sancıları iyice artan Ceylan B. en yakın hastane olan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis bölümüne getirildi. Ceylan B., acil servisten Doğum hastanesine sevk edilmeyi beklerken, sancıların artması sonucu acil servis doktorları tarafından hazırlanan doğum bölümüne alınarak müdahale edildi. Acil servis ekibinin 15 dakika süren başarılı müdahaleleri sonucu bir kız çocuğu dünyaya geldi.

Acil müdahale uzman doktorlarından Murat Yücel, doğum sonrası yaptığı açıklamada, annenin sancılı olarak hastaneye geldiğini kendilerinin ise acil olarak doğum hazırlıkları yaparak başarılı bir müdahale ile sağlıklı bir doğum gerçekleştirdiklerini belirtirken, bebeğin 3 kilo 200 gram ve son derece sağlıklı olduğunu söyledi. Üçüncü kız çocuğunu dünyaya getiren anne Ceylan B.'nin durumunun iyi olduğu belirtilirken, İlayda ismi verilen bebek ve annesi Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edildi. Ceylan B.'nin iki kız çocuğu Ceren ve Sedef, acil serviste etrafı meraklı bakışlar ile izlerken, küçük kardeşler daha sonra akrabaları tarafından annelerinin yanına götürüldü.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 10:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?