30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Ahilik Kültür Haftası başlıyor

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hasan Ali Kilci, Türk insanının iktisadi ve ticari hayatına yön veren Ahi Evran'ın sosyal sorumluluk ve iş ahlakı anlayışının, o günden bugüne Türkiye'de sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel pek çok değişim olmasına rağmen, geçerliliğini koruyor olmasının son derece önemli olduğunu söyledi. 

9 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan Ahilik Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, ahiliğin ilk olarak Kayseri'de teşkilatlandığını ifade ederek, Ahilik anlayışının yıllar geçmesine rağmen hala izlerini sürdürdüğünü kaydetti. KTO Başkanı Kilci, "Türk insanının iktisadi ve ticari hayatına yön veren Ahi Evran'ın sosyal sorumluluk ve iş ahlakı anlayışının, o günden bugüne, Türkiye'de sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel pek çok değişim yaşamasına rağmen, geçerliliğini koruyor olması son derece önemlidir. Büyüğe, ustaya, amire saygı ve itaat, hep Ahiliğin kazandırdığı özelliklerdir" ifadelerini kullandı. 

KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın bu yöndeki çalışmalarını memnuniyetle takip ettiklerini belirterek, yılın ahisi seçilen TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu tebrik ettiğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 10:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?