3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Ali, boya sandığı değil okul çantası istiyor

Kayseri'de ailesinin ekonomik durumu iyi olmayan 13 yaşındaki bir çocuk, okulunu bırakıp ayakkabı boyacılığına başladı. Önlüğü olmadığı için okula başlayamadığını söyleyen Ali Deveci, "Sırtımda ayakkabı sandığı değil, okul çantası taşımak istiyorum" dedi.

Kayseri Argıncık Mahallesi'nde oturan Ali Deveci, her sabah boya sandığını alıp Kayseri'nin işlek caddelerine gelerek ayakkabı boyadığını söyledi. Geçtiğimiz yıl 3. sınıfta okuduğunu ve derslerinde başarılı olduğunu belirten Deveci, ailesinin maddi imkansızlıktan dolayı okul önlüğünü alamadığını ve bu nedenle okula başlayamadığını kaydetti.

Deveci, "Sabah evden erken çıkarak işlek caddelerde insanların ayakkabılarını boyuyorum. İşçi olarak çalışan babama okulun yaklaştığını hatırlattığımda, boynunu eğiyordu. Ben de babama sıkıntı vermemek için okula gitmek yerine çalışmaya karar verdim. Bu yıl 4. sınıfa geçecektim, fakat olmadı. Şu anda çok geç olduğunu biliyorum ama, okula giden arkadaşlarımı görünce sırtımda ayakkabı boyası yerine, okul çantası taşımak istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 14:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?