30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Amerikalılar Nevruz kutlamalarına katıldı

Kayseri'de bir lisede baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı kutlamaları çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yoldan geçerken okul bahçesindeki nevruz kutlamasını görüp kutlamaya katılan 42 kişilik Amerikalı turist grubu, öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Arif Molu Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde Kocasinan Kaymakamı Fuat Ergün, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sivritaş ve çok sayıda öğretmen ile öğrencinin katıldığı Nevruz Bayramı kutlamaları halk oyunları ve mehteran takımının gösterisiyle başladı. Nevruz bayramının baharın müjdecisi olduğunu ve Türk milletinin manevi bir değeri olduğunu kaydeden Kocasinan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sivritaş, "Nevruz Bayrımı bahar ayının müjdecisidir. Tüm Türkiye genelinde ve çeşitli ülkelerde değişik etkinliklerle kutlanır. Bizler de Nevruz Bayramı'nı okulumuzda çeşitli etkinlikler çerçevesinde kutlayacağız. Nevruz Bayramı Türklerin manevi değerlerindendir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sivritaş'ın konuşmasının ardından Kocasinan İlçe Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sivritaş, yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayıp, çekiçlerle temsili demir dövdüler. Bu sırada okul bahçesindeki Nevruz kutlamasının ilgilerini çektiğini belirten Amerikalı turistler, öğrencilerin arasına karışarak Türk Bayrağı ile fotoğraf çektirdi. Türkiye'ye 3 haftalık bir gezi için geldiklerini söyleyen Amerikalı turistler, "Biz 3 haftalık Türkiye, 3 günlük Kayseri gezisi için buraya gelmiştik. Eğlenceyi gördük ve dikkatimizi çekti. Öğrencilerin kutlaması çok güzel, çok hoşumuza gitti. Burada okul çocukları ile birlikte olmak çok güzel" diye konuştular.

Daha sonra etkinlikler, yumurta kırma ve pilav yeme ile devam ederken, bazı öğretmen ve öğrenciler çalan müzik eşliğinde dans ederek derslerin stresinden kurtulmaya çalıştılar.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 15:37:26
Güncelleme :20 Mart 2006 Pazartesi 15:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?