30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

ANAFOR projesi için anket

Kayseri ANAFOR Projesi Koordinatörlüğü, mesleki eğitimin güçlü ve zayıf yönlerinin analizi, ihtiyaç tespiti, mesleki eğitim sorunları ve çözüm önerilerine yönelik bir anket çalışması başlattı.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan ANAFOR Projesi Proje Koordinatörü Selen Tuncer, mesleki eğitim alanında projeler ve çalışmalar için harekete geçilmesinin kurumlar arası işbirliğini en üste çıkarmakla başarılacağını belirtti. Tuncer açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Projenin başlamasıyla birlikte hazırlıkları yapılan ve uygulanan Swot analizinin sonuçları gibi ihtiyaç tespiti ve önerilerin neler olduğunu tespit etmek için uygulamaya koyduğumuz anket çalışmamızda, proje bitiş tarihinden sonra www.anafor.org.tr adresinde yayınlanacaktır.

Anafor Projesi Mesleki Eğitim ve Öğretim alanında Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Sanayi Odası'nın işbirliğini artırmak ve kurumlar arası diyalogu en üste çıkarmak istemiş ve bu amaçla işletme, okul, oda organ üyeleri, oda çalışanlarına yönelik seminerler düzenlenmiştir. Şu da bir gerçektir ki, mesleki eğitim konusunda toplumda oluşmuş ön yargılar sebebiyle birçok kişi belki çok daha erken yaşlarda meslek edinmiş olabilecekken, yanlış yönlendirmeler sonucu istihdam edilememektedir.

Kalifiye eleman açığı artmakta ve işin ehli olmayan kişilerin iş başına geçirilmesi hem zaman hem de ekonomik olarak zarara yol açmaktadır. İyi mesleki eğitim için adımlar atılmalıdır. Mesleki eğitim alanında yapılabilecek projeler ve çalışmalar için harekete geçmeliyiz. Kurumlar arası işbirliğini maksimuma çıkarmakla buna başlayabiliriz."

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 23:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?