3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bakan Gül KAYSO'da

İki gündür Kayseri'de çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından 2004 yılı İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu ile 2004 yılı İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren 26 Kayseri firmasının temsilcilerine verilen ödül törenine katıldı.

Hilton Otel'de tertiplenen ödül töreninde Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB'ye tam üyelik için müzakerelerin başlamasının önemli olay olduğunu belirtirken, müzakerelerle birlikte Türkiye'de hayat standardının değişeceğini, herkesin hayat standardının değişeceğini kaydetti.

Türkiye'nin kalkınmasında sanayi kuruluşlarının önemine dikkat çeken Bakan Gül, Türkiye'de sağlanan siyasi istikrarın ekonomiye de yansıdığını, yabancı sermayenin korkmadan Türkiye'ye gelmeye başladığını, daha da önemlisi son 1 yıl içerisinde Türkiye'ye gelen yabancı sermayenin Cumhuriyet döneminden fazla olduğunu söyledi.

Bakan Gül, "Türkiye gelişti. 5-10 yıl sonra daha da gelişecek. Yapılan büyük fedakarlıklarla ekonomimiz sağlam yapıya ulaştı. Dışarıdan ve içeriden gelecek ekonomik şoklara Türkiye dayanıklı halde. Dünyada en büyük banka ve finans kuruluşları Türkiye'ye para vermek için yarışıyor. İyi bir proje ortaya koyun, arkanızda çok sayıda banka var. Türkiye böyle bir yapıya kavuştu. Bu daha da gelişecek. Siz sanayicilerin girişimleri ile gelişecek. Siz başarılı olacaksınız, biz başarılı olacağız. Biz sizin önünüzdeki engelleri açıyoruz, açmaya da devam edeceğiz" dedi.

Konuşmasında kayıt dışı ekonomi ve vergi miktarlarının yüksekliğinden de bahseden Bakan Gül, Türkiye'nin gelirlerinin ve bütçe kalemlerinin belli olduğunu, bu yüzden Türkiye'de kayıt dışı ekonomi ve vergi kaçağının tam olarak önlenmesinin gelirleri de artıracağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Kayseri'den, 2004 yılı İSO 500 Büyük Sanayi Kurulu sıralamasına giren 16 ve 2004 yılı İSO ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında giren 10 firmanın temsilcilerine ödül verilmesi törenine geçildi. Bakan Gül, 2004 yılı İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına Kayseri'den giren 2. büyük firma olan Merkez Çelik San. ve Tic. A.Ş.'nin ödülünü, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak'a takdim etti.

Firma temsilcilerine ödüllerin takdimi ile tören son buldu ve ardından iftar yemeğine geçildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 21:34:53
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?