30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Bayramı sokakta geçirecekler

Kayseri'de ev kirasını ödeyemedikleri gerekçesiyle ev sahibi tarafından evden çıkarılmak istenen Kocabey ailesi, kendilerine uzatılacak bir yardım ele bekliyor. Bayramı sokakta geçirme tehdidiyle karşı karşıya kalan aile, kış ortasında sokakta kalmak istemiyor.

Melikgazi İlçesi'ne bağlı Karacabey Mahallesi'nde 2 odalı bir evde yaşayan Kocabey ailesi, soğuk kış günlerinde ev sahibinin her an evden çıkarma korkusuyla yaşıyor. Aile reisi Salih Kocabey, asgari ücretle bir fabrikada işe bağlarken, Salih Kocabey'in yengesi Neziha Kocabey, bayramı dışarıda geçirme korkusuyla yaşayan aileye yardım edilmesini istedi. Yenge Kocabey, "Ev sahibi her sabah kapıyı çalarak evden çıkarmak için eziyet ediyor. Komşular yardım ediyor ama nereye kadar. Zaten herkes zor geçiniyor. 2 tane çocuk var bir tanede annesinin karnında, kışı dışarıda geçirecekler. Biz ev arıyoruz ama kiralık ev bulmak imkansız. Bulsak da peşin istiyorlar. Zaten bu evin kirasını ödeyemediler. Çocuklar okuyor her şeye muhtaçlar. Ne yapalım bilemiyoruz" dedi.

Kocabey ailesinin 8 ve 9 yaşındaki 2 çocuğu Hasan ve Mustafa ise bir yardım eli uzatılmasını istediklerini belirterek, "Güzel bir ev istiyoruz. Bayramlık elbise istiyoruz. Annem ve babamın üzülmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Kocabey ailesinin yaşadığı ev ise içler acısı bir durumda. Eşyaları evin ortasında toplu olarak her gün dışarı atılma korkusuyla yaşayan Kocabey ailesi en kısa zamanda yardım elinin uzatılmasını bekliyor.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 11:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?