30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Bedava tavuk izdihamı

Kayseri Tarım İl Müdürlüğü ile Fat Tavukçuluk tarafından organize edilen programda, halka ücretsiz ekmek arası tavuk dağıtımı yapıldı, dağıtım sırasında vatandaşlar arasında izdiham yaşandı.

Cumhuriyet Meydanı Mimarsinan Parkı önünde Tarım İl Müdürlüğü ile Fat Tavukçuluk'un organizasyonuyla vatandaşlara kuş gribinin olmadığını ispat etmek için 500 kilogram mangalda tavuk ikram edildi. Mangalda tavuk keyfi yaşayan vatandaşlar, ücretsiz tavukları doyasıya yerken, kuş gribinden korkmadıklarını ve her zaman beyaz et yemeye devam edeceklerini söyledi.

Vali Osman Güneş ise düzenlenen organizasyona katılarak, beyaz et yedi. Vali Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kayseri'de kuş gribinin bulunmadığını, vatandaşın dilediği gibi tavuk yiyebileceğini söyledi.

Tarım İl Müdürü Adnan Akay ise, kuş gribi şüphesiyle vatandaşların beyaz ete olan ilgisinin azaldığını dile getirdi. Tavuk etinin eskisi gibi tüketilmesine öncülük yapmak için böyle bir organizasyon yapmayı düşündüklerini belirten Akay, "Markalı ürünlerin tüketilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Vatandaş beyaz et yiyebilir" dedi.

Düzenlenen programa, Vali Osman Güneş'in yanı sıra, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Taş, İl Defterdarı Enver Çokyiğit, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Emin Yılmaz, Kayseri Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Dinçerler de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 10:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?