30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Beyaz kabus!

Yurdu etkisi altına alan yoğun kar, Kayseri'de hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kentte 215 köy yolu ulaşıma kapanırken, uçak seferleri de iptal edildi.

Köy Hizmetleri ekipleri kapanan köy yollarını ulaşıma açma çalışmalarını sürdürüyor. Devam eden yağışla birlikte şehrin yüksek kesimlerindeki köylerde kar kalınlığı 25 santimetre ve Erciyes Kayak Merkezi'nde 1 metreye, zirvesinde ise 2 metreye ulaşırken, şehirlerarası yollarda trafik görevlileri, zincir ve çekme halatı olmayan küçük araçlara geçiş izni vermiyor.

 

Öte yandan, kar yağışı sebebiyle sabah yapılması beklenen THY'nin İstanbul-Kayseri ve Kayseri-İstanbul uçak seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. Türkiye Kupası maçı için öğle saatlerinde Kayseri'ye gelmesi beklenen Fenerbahçe kafilesini taşıyacak uçağın, hava şartlarına göre rötarlı olarak kente ulaşacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışı şehir merkezinde de hayatı olumsuz yönde etkilerken, belediye ekipleri yolları açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Trafik ekipleri ise sürücüleri, zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 11:47:49
Güncelleme :23 Ocak 2006 Pazartesi 12:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?