30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Çevreye saygıda kusur etmediler

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Kayseri'de bir dizi etkinliklerle kutlanırken, Valilik ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından "Çevreye Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.
 
Atatürk Stadyumu'ndan başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Yürüyüşe Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, bazı daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Gençlik marşı eşliğinde yapılan yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, yaptığı konuşmada, çevre bilincinin vatandaşlara kazandırılması gerektiğini belirtirken, Kayserililerin çevreyi temiz tutmak ve korumak için sürekli bir adım önde olduklarını söyledi.
İl Çevre ve Orman Müdürü Melehat Özoğul ise, çevrenin korunup temiz tutulması için bir dizi etkinlikler yaptıklarını belirterek, çevre bilincini çocuklara kazandırmak istediklerini kaydetti. 

Kutlamalar kapsamında son olarak Çevre ve Orman Vakfı tarafından Çiçekçiler Sokağı girişinde vatandaşlara bin 200 adet çam fidanı dağıtıldı. Çam fidanlarından çiçekçiler de alınca gözler çiçekçilere çevrildi. Çiçekçiler ise, çam fidanını satmak için değil evlerine dikmek için aldıklarını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 02:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?