2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Çiftçinin 'Taş toplama' derdine son

Toprağa verdiği emeğin kimi zaman tam karşılığını alamayan, taş gibi doğal şartlarla mücadele etmekte zorlanan çiftçinin yüzü artık gülmeye başladı. İl Özel İdaresi İl Genel Sekreterliği, ürün veriminde önemli düşüşlere neden olan taş sorununu ortadan kaldırabilmek amacıyla, tamamı kendi imkanlarıyla Taş Toplama Makinesi üreterek çiftçinin hizmetine sundu.

İl Genel Sekreteri Mustafa Atsız’ın talimatıyla Makine İkmal ve Onarım Daire Başkanlığı bünyesindeki mühendisler tarafından tasarlanan ve Teknik Hizmetler Birimi’ndeki alet ve ekipmanlar kullanılarak yapımına başlanan modern Taş Toplama Makinesi’nin yapımı 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. İl Özel İdaresi’nin, çiftçilerin ürün verimindeki kayıplarını dikkate alarak piyasadaki modellerinden daha üstün özellikte ürettiği Taş Toplama Makinesi, çapları 4 santimetre ile 30 santimetre arasındaki taşları, 30 santimetre derinliğe kadar inerek toplayabiliyor. 1 saatte 1 dönüm arazinin taşını temizleme kapasitesine sahip Taş Toplama Makinesi, arazinin taştan arınmasını sağlayarak, her çeşit tarım yapılabilmesinin önünü açıyor.

Taşlı arazilerde özellikle yumrulu bitkiler başta olmak üzere her çeşit tarım yapmak çok zor iken, taşı toplanan araziye çiftçi, istediği ürünü ekebiliyor ve yüksek verim elde edebiliyor. İl Özel İdaresi, çiftçiler arasında memnuniyetle karşılanan Taş Toplama Makinesi’nin seri üretimini yaparak, il genelindeki ihtiyaca anında cevap verilebilmesini hedefliyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 11:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?