30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Don felaketinin bilançosu ağır

Kayseri'de geçtiğimiz hafta yaşanan don olayı sonucu Yeşilhisar İlçesi'nde meyve ağaçlarının tahrip olduğunu açıklayan Yeşilhisar Ziraat Odası Başkanı Hamdi Çalışkan, "Tahrip sonucu çiftçilerimiz birkaç yıl bellerini doğrultamayacak ve çok zor durumda kalacak" dedi. 

Don olayının ilçedeki elma, armut, erik, ceviz, üzüm ve badem gibi ürünlere büyük zarar verdiğini bildiren Hamdi Çalışkan, yaşanan don felaketi sebebiyle çiftçilerin çok zor günler geçirdiğini kaydetti. Çiftçinin bu zor günleri nasıl atlatacağını kara kara düşünmeye başladığını ifade eden Çalışkan, "Yeşilhisar merkezde özellikle kayısı, erik, armut, ceviz, üzüm de görülen don olayında tahmini hasar yaklaşık 10 milyon YTL'dir. Bu hasar İçme, Kuşçu, Kayadibi, Kovalı, Yeşilova, Ovaçiftlik ve Çadırkaya köylerimizle beraber 25-30 milyon YTL'yi buluyor. Don felaketi nedeniyle halkımızın büyük bir geçim sıkıntısına düşeceği kanaatindeyim" diye konuştu. 

Halkın bu zor günlerde moralinin düşük olduğunu ve devlet desteğine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Çalışkan, şöyle devam etti: 
"Çitçimiz bu zararla birlikte birkaç yıl bellerini doğrultamayacaktır. Bu hususta devletimizin halkımızın yanında olacağı inancındayım. Eğer devletimiz bu zarar gören halkımıza el uzatmazsa zor durumda kalan halkımız ellerindeki menkul ve gayri menkulleri satmak zorunda kalacak. Sayın devlet büyüklerimizden bu kanayan yaramızı sarmalarını ve çok zor duruma
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 11:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?