30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Gazeteciler valilikte

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Sena Kösedağ, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Osman Güneş'i makamında ziyaret etti.

Vali Güneş, geçtiğimiz hafta kurşunlandığı iddia edilen kiliseyle ilgili böyle bir olayın gerçekleşmediğini, iddianın asılsız olduğunu söyledi.

Vali Osman Güneş'e hoş geldin ziyaretinde bulunan Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi, Vali Güneş'e Kayseri basını hakkında bilgiler verdi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Sena Kösedağ, Kayseri basınının bir çok ilden daha ileri seviyede olduğunu dile getirirken, yerel ve ulusal manada büyük çalışmalar, modernleşme içerisinde olduğunu ifade etti.

Vali Osman Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta kurşunlandığı iddia edilen Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'ne böyle bir olayın gerçekleşmediğini, iddianın asılsız olduğunu söyledi. Vali Güneş, "Huzur şehri Kayseri'de birileri çıkıp kenti huzursuzluğa sevk etmeye çalışıyor. Asırlardan beri Kayseri'de faaliyette bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'ne bugüne kadar bu tür bir saldırı olmamıştır. Ancak, 9 Şubat tarihinde Kilise Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Antnanik (Atik) Erkuyumcu'nun verdiği bilgi üzerine derhal olay yerine giden güvenlik görevlilerinin yaptığı incelemede kilisenin arka giriş kapısı üzerinde iki yerde av tüfeği fişeği izine rastlanmış ise de olayın ne zaman meydana geldiği tespit edilememiş. Ayrıca olayın gündemde bulunan karikatür kriziyle bir ilgisi olduğuna dair bir bilgi ve bulguya rastlanmamıştır. Kilise Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ile yapılan görüşmede de kendilerine bu güne kadar herhangi bir sebeple tehdit veya protestonun yapılmadığını ifade etmiştir. Kilise çevresinde bir grup tarafından tekbir getirilmesi ve Hıristiyanlık karşıtı slogan atılması da söz konusu değildir. Kilisenin yaptığı tüm çalışmalar vatandaşlar tarafından hoşgörü ile karşılanmakta, her konuda yardımcı olunmakta ve bu tür olaylara fırsat vermemek için azami hassasiyet gösterilmektedir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 18:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?