30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Gazetecilerden kınama

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Sena Kösedağ, son günlerde bazı yayın organlarının Basın Ahlak İlkeleri'ne aykırı tutum ve davranışlar içerisine girdikleri ve bu doğrultuda yayınlar yaptıkları yönünde kamuoyunda kanaat oluşmaya başladığını, bu konuda tepkilerin ciddi boyutlara ulaştığını kaydetti.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Sena Kösedağ, Kayseri'de ilkeli biçimde gazetecilik mesleğini ifade eden gazetecilerin de bu konudaki rahatsızlıklarını artık yüksek sesle dile getirmeye başladıklarını kaydetti.

Bazı kişilerin, "gazetecilik kisvesi" altında birçok kişi ve kurumu rencide edecek ve kişilik haklarını hiçe sayacak boyutlara varan yayınlar yaptıklarını, bunun ötesinde basın etiğini açık biçimde ihlal ettiklerini ifade eden Kösedağ, "Her ne kadar bunlar tarafımızdan 'gazete' ve 'gazeteci' sayılmıyorlarsa da halk arasında kendilerini bu şekilde lanse ettikleri için Kayseri'de basın mesleğine ciddi boyutta zarar vermektedirler. Cemiyetimizin bu tür kurum ve kişilere karşı olan mücadelesi dün sürdüğü gibi bundan sonra da daha etkin biçimde devam edecektir. Bir yayın kuruluşumuzun uzun süreden beri, bir kurum hakkında dosya açacağı yönünde yayın yapmasına rağmen ortaya somut şey koyamaması, yine bugüne kadar ciddi bir basın kuruluşunda eşine rastlanmayacak şekilde yapılan röportajın farklı biçimde yayınlanması, haberle ilgili devreye başka kişilerin sokulması ve bazı meslektaşlarımıza iftira atılması gibi olaylara bakıldığında, anılan yayın organı ve kişilerin neyi amaçladıkları konusunda akıllarda soru işaretleri oluşmuştur" dedi.

Bu tür tutum ve davranışlar, meslek ahlakıyla bağdaşlaşmadığı gibi halkımızın ilkeli yayıncılık anlayışından taviz vermeyen diğer kurumlarımıza bakış açısını da olumsuz yönde etkiliyor diyen Kösedağ, "Yine başka bir kurumun, muhataplarına haber vermeksizin reklam ve ilan yayımlayarak, ücretini farklı şekillerde tahsil etmeye çalıştığı öğrenilmiştir. Hiçbir şekilde cemiyetimize bağlı olmayan ve gazetecilik yapmadıkları tarafımızca da ilan edilen bu kişilerin bu tür davranışları da yine tüm camiaya mal edilmeye çalışılmaktadır. Cemiyetimiz, böyle kişi ve kurumları kınamaktadır ve devamı halinde kamuoyuna ifşa etmekle kalmayıp, yasal yollarla mücadelesini sürdürmekte kararlıdır. Kamuoyunun bu tür kişi, kurum ve yayınlara itibar etmemesini de önemle duyuruyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 20:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?