30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Gazetecilere eğitim semineri

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile Erciyes Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'meslek içi eğitim semineri' devam ediyor.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere çok sayıda gazeteci ve EÜ İletişim Fakültesi'nde öğrenim gören öğrenciler katıldı. Eğitim seminerinin bu haftaki konuşmacısı Anadolu Ajansı (AA) Kayseri Bölge Müdürü İsmail İçer ile İhlas Haber Ajansı (İHA) Kayseri Bölge Müdürü İsmail Oral oldu. AA Bölge Müdürü İsmail İçer, röportaj yapmanın püf noktalarını anlattı. Röportaj yapan kişinin daha önceden kendine bir plan hazırlaması gerektiğinin altını çizen İçer, röportaj yapılacak yerin de çok önemli olduğunu belirtti.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Kayseri Bölge Müdürü İsmail Oral ise 'kamera kullanımı' hakkında pratik bilgiler vererek, günümüzde kameramanların tripot (kamera ayaklığı) kullanmadığı için büyük sıkıntılarla karşılaştığını söyledi. İzleyicinin dikkatini dağıtmamak için uzun görüntülerden kaçınılması gerektiğini ifade eden Oral, yerel kanalların sabit çekim yapması için tripot kullanmasını tavsiye etti.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 17:23:43
Güncelleme :30 Ocak 2006 Pazartesi 18:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?