30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Hisarcıklı öğrenciler kayak merkezini temizledi

Kayseri Hisarcık Belediyesi, bahar ayının gelmesiyle birlikte Erciyes'te temizlik çalışmalarını başlattı. Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile işbirliği içerisinde Erciyes Turizm Merkezi'nin temizlik çalışmaları yapıldı. 

Çevreci belediyenin çevreci okullarla işbirliği içerisinde çalışmalar yaptığını belirten Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, bahar ayının gelmesiyle birlikte Erciyes'te de bahar temizliği yaptıklarını söyledi. Veral, "Belediye olarak bütün personelimiz ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği otobüslerle getirdiğimiz, Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle çevre temizliği yapmaktayız. Sponsorlarımızla birlikte öğrencilerimize sucuk ekmek ikram ettik. Piknik havasında geçen temizlik çalışmalarımız çevreye duyarlı diğer ilgili kurumlarla da devam edecektir. Erciyes'te çevre temizliğine katkı sağlayacak tüm okullarımızla işbirliğine hazırız. Çocuklarımızda, temiz çevre bilinci oluşmasında, çok önemli olduğuna inandığımız bu çalışmaların tüm okullarla birlikte yapılması gerekmektedir. Çevreyi koruma ve temizleme şekli hiç kirletmemektir. Ama çevrenin kirlenmesi de bir gerçektir. 'Çevreyi temizleyen, çevrenin kirletilmesini önler' anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu çalışmalarla çocuklarımıza şu üç önemli unsuru aşılamış oluyoruz. Çevreye duyarlılık, temizleyerek kirletmemeyi öğrenmek ve geleceğe güzel hatıralar bırakmak" dedi. 

Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür yardımcısı Muzaffer Özkök, sağladığı imkanlardan ve gösterdiği ilgiden dolayı Hisarcık Belediyesi'ne teşekkür etti. Özkök, "Çocuklarımızın bilinçli gençlik olma yolunda, biz öğreticilere büyük işler düşmektedir. Böyle güzel bir çalışmada, bu bilincin sağlanmasında büyük bir adımdır" diye konuştu. 

Kış aylarında gelen piknikçilerin bıraktığı poşet ve diğer katı atıkların temizliğini yapan öğrenciler, piknik havasında böyle bir etkinliğin yapılmasından dolayı da Hisarcık Belediyesi'ne teşekkür etti. Başkan Ali Veral'dan, kış mevsiminde ücretsiz kayak öğrenme kampanyalarından yararlanma sözü de alan öğrenciler, yaptıkları çalışmanın diğer okullara da örnek olmasını istedi.
.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 10:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?