30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

İki milyon YTL'lik elektrik yatırımı

Kayseri'de Eşref Bitlis Bulvarı'nın enerji altyapısını tamamlayan Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, şimdi de çalışmalarını Kızılırmak Caddesi üzerinde yoğunlaştırdı.
 
Konu ile ilgili Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş.'den yapılan açıklamada, Kızılırmak Caddesi'ndeki enerji altyapı çalışmalarının tamamlanmasını müteakip raylı sistem güzergahındaki enerji hatlarının yer altına alınarak kapasitelerinin artırılacağı bildirildi. 

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Salih Hisarcıklıo, 2006 yılı yatırımları içerisinde en önemli payın elektrik şebekelerinin yeraltına dönüşümü ile kapasite artırımına ayrıldığını belirterek, "Bu süreç içerisinde şehrin önemli bulvar ve kavşakları ile raylı sistem güzergahındaki hatlar yeraltına alınacaktır" dedi. 

Elektrik şirketinin yatırım programı kapsamında birkaç yıldır devam eden ana besleme hatlarının kapasitelerinin artırılması ve yeraltına dönüşüm çalışmalarının bu yıl da aralıksız devam ettiğini belirten Hisarcıklıo, "Bu kapsamda metropol belediyelerimizle koordineli olarak çalışmalar yürütüyoruz. Bir süre Mustafa Şimşek Caddesi ile Eşref Bitlis Bulvarı'nın enerji altyapılarını yeraltına almış, modernize etmiştik. Şimdi ise yine Melikgazi Belediyesi ile birlikte yaptığımız koordineli çalışmalarla Alpaslan Mahallesi Kızılırmak Caddesi ile Mimarsinan Kavşağı arasındaki hatlarımızı yeraltına alarak bu bölgeye daha kaliteli, kesintisiz bir enerji vermeyi ve ileride oluşacak enerji taleplerinin karşılanmasını hedefliyoruz. Söz konusu işin proje bedeli 430 bin YTL olup, belli bir program dahilinde şehir şebekemizi daha da modernize ederek önemli enerji hatlarının tamamına yakınını yeraltına alacağız. Bu caddemizdeki çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanmasının ardından bizim için bir başka önemli altyapı çalışması olan raylı sistem güzergahındaki enerji altyapı çalışmalarına geçilecek ve bu güzergahtaki enerji nakil hatları modernize edilerek yeraltına alınacaktır.

Bu çalışmalarımızda yine Büyükşehir, Kocasinan ve Melikgazi belediyeleri ile birlikte koordineli şekilde gerçekleştirilecek olup, bu projenin bedeli 1 milyon 500 bin YTL'yi bulacaktır" diye konuştu. 

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Salih Hisarcıklıo, enerji altyapı yatırımlarının pahalı yatırımlar olmasına karşın, Kayseri halkına kaliteli ve kesintisiz enerji verebilmek ve Kayseri'nin ileriki yıllarda oluşacak enerji taleplerini karşılayabilmek için bu yatırımları yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 12:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?