30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

İlk hacı kafilesi geldi

Hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara giden hacı adaylarını taşıyan ilk kafile Kayseri'ye ulaştı. Havaalanı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan hacılar, yaşadıklarına anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Hac görevini Kurban Bayramı sırasında yerine getirmek üzere Kayseri'den hareket ederek kutsal topraklara giden 236 kişilik hacı adayını taşıyan ilk kafile Kayseri'ye geldi. Kayseri Havaalanı'na inen uçakta bulunan hacı adaylarının gelişi sırasında izdiham yaşandı. Hacdan gelen yakınlarını karşılamak için gelen vatandaşlar ile polis ekipleri arasında kavga çıktı. Hacıların havaalanından çıkışı sırasında yakınlarını bekleyen bazı vatandaşlar havaalanı kapısından ilk çıkan hacıları alkışlarla karşıladı. Havaalanı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan hacılar, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Yakınlarına sarılarak dakikalarca ağlayan hacılar, yaşadıkları güzelliklerin yanında çok zor günler de geçirdiklerini belirtti. 55 yaşında hacı olan Mefsuhe Şenyuz, "Çok güzel günler geçti. Orada yaşanılanlar anlatılmaz. Allah (CC) herkese nasip etsin. Güzelliklerin yanında kötü günler de geçirdik" dedi.

Mehmet Karabıyık isimli hacı ise, "Hac görevimizi tamamladık. Allah (CC) herkese nasip etsin. Orada son günlerde çok kötü anlarımız da oldu. İzdihamı birebir yaşadım. Kurtulmak için cesetlerin üzerine basarak geçtik. Allah bir daha göstermesin" diye konuştu. Yine hac görevini tamamladıktan sonra memleketi Kayseri'ye dönen Ebubekir Çankaya isimli hacı ise duygularını, "Mahşeri yaşadık, Sırat'tan geçtik" şeklinde dile getirdi.

Hacıların aileleriyle buluşmaları sırasında duygulu anlar yaşanırken, aşırı izdiham nedeniyle polis ekipleri de zor anlar yaşadı. Yakınlarının çantalarını almak isteyen bazı vatandaşlar ile polis arasında arbede çıktı. Bazı vatandaşlar bariyerlerin dışından içeriye geçerek yakınlarına sarılırken, yaşanan yoğunluk nedeniyle havaalanı civarında bir süre trafik aksadı.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 17:28:40
Güncelleme :20 Ocak 2006 Cuma 17:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?