30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

İtlaf değil vahşet

Kars'ta kanatlı hayvanların canlı canlı yakılarak itlaf edilmesinin ardından bu kez de Kayseri'de kanatlı hayvanlar canlı canlı gömüldü.

Türkiye'de görülen kuş gribi vakaları Kayseri'de de paniğe sebep oldu. Tarım İl Müdürlüğü, dere ve yol kenarına atılan yüzlerce tavuğu toplayarak canlı canlı toprağa gömdü.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'ne bağlı Elagöz ve Buğdaylı köylerinde kümes hayvanlarının öldüğünü gören köylüler, tavukların kuş gribine kapıldığı düşüncesiyle paniğe kapılarak hayvanlarını itlaf edip dere ve yol kenarına attı. İddiaya göre, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ise köylülere "Kayseri'de kuş gribi yok" diye uyarıda bulunmasına rağmen tavukların itlaf edildiğini söyledi.

Dere ve yol kenarlarında bulunan yüzlerce tavuk ölüsü, olay yerine gelen Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ve belediye ekipleri tarafından kepçelerle yol kenarına alındı. Yol kenarında bulunan bazı canlı tavuklar ise kesilmeden toprağa gömülünce çevredekilerden tepki topladı.

Yaşayan bazı tavuklar çalıların arasına kaçarken belediyeye ait kepçe ise onları çıkarmak için tavuklara can çekiştirdi. Ardından Tarım İl Müdürü Adnan Akay'ın yetkilileri uyarmasının ardından tavuklar kesilip öldürülerek toprağa gömüldü. Gömülen yaklaşık 350 tavuğa tedbir içinde kireç döküldü.

Öte yandan 1 hafta içinde 30 tavuğun öldüğünü iddia eden Aynur Kızılkan, durumu Tarım İl Müdürlüğü'ne iletti. Kızılkan, "40 tavuğum vardı. 1 hafta içinde 30'u kendi kendine öldü. Olayı yetkililere bildirdik. Şu an da yetkililer geri kalan 10 tavuğu kesti" dedi.
Kesilen tavuklar toprağa gömülmek üzere yetkililer tarafından götürülürken, evin kümesi ve çevresi ilaçlandı.
.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 17:26:46
Güncelleme :20 Ocak 2006 Cuma 17:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?