3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kadir Has'tan Kayserililer'e müjde

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin tanınmış işadamlarından Kadir Has'ın kendi adını taşıyan vakfa devrettiği hisselerinin yüzde 50'sinin Kayseri için harcanmasını vasiyet ettiğini bildirdi. Başkan Özhaseki ayrıca, Has'ın UEFA kriterlerindeki stat için de 10 trilyon liralık bağışta bulunduğunu dile getirdi.

İstanbul'da yaşayan Kayserililer'in verdiği iftara katılmak üzere gittiği İstanbul'da Kayserili işadamı Kadir Has'ı ziyaret eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kadir Has'ın avukatı ve hukuk danışmanı olan Levent Bıçakçı'nın da bulunduğu ziyarette Kadir Has'ın Kayserililer'e bir müjde verdiğini kaydetti. Özhaseki, "Bu ziyaret sırasında Kadir Has, vakfa devrettiği 200 trilyonluk Akbank hisselerinin yüzde 50'sinin Kayseri'de eğitim ve yatırım amaçlı kullanılmasını vasiyet etti. Bu avukatı Levent Bıçakçı tarafından vasiyetine eklendi" dedi.

Bağışlanan parayla biri TOKİ konutlarının yapıldığı bölgede olmak üzere iki ayrı okulun inşa ettirileceğine işaret eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Kadir Has aynı zamanda şehir içinde kalan ve hazırlanan projeyle şehrin dışında 9 ayrı kompleks gerçekleştirecek. Kadir Has, UEFA kriterlerindeki stat için de 10 trilyon liralık bağışta bulundu" dedi.

Kayseri'de şehir dışında yapımı gerçekleştirilecek olimpik stat için önümüzdeki aylarda Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı ile birlikte yurt dışında birkaç olimpik stadın inceleneceğini belirten Mehmet Özhaseki, "Öte yandan eski stadın bulunduğu bölgede Kayseri'de yeni bir cazibe merkezi oluşturulacak. Bu konuyla ilgili gündeme gelen projelerden halk tarafından hangisi daha çok benimsenir ve kabul görülürse o proje uygulamaya geçecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 17:11:17
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 12:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?