4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kameramanın ilginç görüntüleri

Kayseri'de bir belediyenin ev yıkım çalışmaları sırasında görüntü almak isteyen basın mensuplarının çalışmaları ilginç görüntülere sahne oldu.

Kayseri'de belediye tarafından 'yıkım kararı' alınan evlerin yıkımı ilginç görüntülere sahne oldu. Birçok yerde olduğu gibi görüntü alabilme yarışı sırasında kısa boylu bir kameramanın önündeki uzun boylu gazetecilerin bacak arasından görüntü çekmesi çevredeki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Gazetecilik mesleğinde saniyelerin bile önemli olduğu görüntüleri almak uğruna çeşitli yollara başvuran kameramanlar, zaman zaman birçok tehlike ile de karşı karşıya kalabiliyor. Bazen habere yetişmek uğruna meydana gelen trafik kazaları, en iyi görüntüyü alabilmek için çıkılan duvar veya direklerin üzerinden düşülmesi, bazen görüntüsünün alınmasını istemeyen şahıslar tarafından atılan dayaklarla yaralanan gazeteciler zaman zaman da bu karelerde olduğu gibi kendi meslektaşlarına yakalanıyor.

Gazeteciler bütün zorluklara rağmen görevlerini en iyi şekilde yapmaya ve en iyi görüntü veya fotoğraf karesini yakalamaya çalışıyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 14:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?