4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kamu-Sen'den terör uyarısı

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Kayseri Şube Başkanı Ali Benli, Türkiye'nin iç savaşın içine sürüklenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Adliye binası önünde sendika üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması yapan Benli, son günlerde Türkiye'nin değişik bölgelerinde meydana gelen terör olaylarına karşı bir an önce gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini bildirdi. "Şemdinli'de başlatılıp bütün ülke genelinde yayılmaya çalışılan bölücü eylemler, Türk Devleti'ne karşı bir isyan provasıdır" diyen Benli, AB süreciyle çıkarılan aflar ve gerçekleştirilen yasal düzenlemelerle birlikte terörün, 'iyice azdığını' belirtti.

Kamu görevlilerinin Güneydoğu Anadolu'da can güvenliğinin kalmadığını ifade eden Benli, "Özellikle dışarıdan destekli ve terörü masum göstermek maksadıyla Güneydoğu Anadolu'da görev yapan güvenlik görevlilerinin hedef alınmasını, esefle karşılıyoruz. Bölgede, devleti temsil eden kamu görevlileri, terör örgütünün insafına bırakılmış ve kamu çalışanlarının can güvenliği kalmamıştır. Türkiye planlı bir şekilde iç savaşa doğru sürüklenmek istenmektedir. Bu süreci eli kolu bağlı emniyet güçleri ile durdurmak mümkün değildir. Gerekli merciler bu durumun önlemini zamanında alsın" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 13:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?