30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Kar banyosu yaptılar

Kayseri'de her biri ortalama 40 yaşın üzerindeki olan kar Kaplanları grubu, yeni yıla Erciyes Dağı eteklerinde kar banyosu ve havuzda yüzerek girdiler.

Yeni yılın ilk günü sabah erken saatlerde toplanan, değişik kamu ve özel kurumlarda yöneticilik yapan, aralarında doktor, avukat, noter, mağaza sahibi, ilaç mümessili, daire müdürü, sanayici, işadamı, eczacı, gazeteci gibi 30 kişilik grup, bu hafta Erciyes Dağı eteklerindeki Kıranardı Koç Dağına gitti.

Hava sıcaklığının eksi 10 derecede olduğu soğukta yaklaşık 10 kilometre yürüyen, koşan, kültür fizik hareketi yapan, birbirleri ile şakalaşan grup, daha sonra üsk kısımlarındaki giyecekleri çıkartarak kar üzerinde güreş tuttu. Birbirlerini kar ile bir güzel yıkayan grup yine kar ile birbirlerine kese yaptılar. Havanın soğuk olduğunu belirterek kar banyonu yapmak istemeyen gruptaki birkaç kişiye ise kar banyosu yaptırıldı. Şov yapmak için birçok kişinin yılda bir kez buzlu suya girdiğini belirten grup, kendileri gibi sürekli buzla suya giren kimsenin olmadığını iddia ettiler. Kar banyosunun ardında buzlu suya girdiler.

Yaşam Boyu Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Erciyes Kar Kaplanları grubu Başkanı Kuyumcu İbrahim Durusoy, sadece bu yılbaşı değil, her hafta sonu dağlarda, karda spor yaptıklarını, sağlıklı yaşam için spor yaptıklarını açıkladı. Durusoy, daha önce bel fıtığı, romatizma, şiddetli baş ağrısı, eklem ağrısı, şişmanlık gibi sorun yaşayan gruptaki çoğu kişinin her hafta sonu değişik dağ ve tepelerde yaptıkları bu spor ile sorunlarından kurtulduklarına dikkat çekti. Durusoy, amaçlarının kesinlikle şov olmadığını belirterek, "Şu anda Kayseri'deki dağ ve tepelerde bizim gibi küçüklü, büyüklü yüzlerce grup spor yapıyor. Spor yaparken iş ve benzeri streslerini üç-dört saat içinde olsa atıyorlar. İsteğimiz genç yaşlı, kadın erkek herkesin böyle spor yapması. Öyle önüne gelen gruplar şov için gerçek kar kaplanı biziz demesin. Kendine güvenen Kayseri'ye Erciyes'e gelsinler. Karda, buzlu suda yüzsünler, kaplanlıklarını tescil ettirsinler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2006 Pazar 15:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?