30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Kasayı oksijenle kesiyordu

Kayseri'de bir bankaya ait ATM cihazını oksijen kaynağıyla keserek soymak isteyen şahsa polis suçüstü yaptı.

Polislerin "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık veren soyguncu, uzun süre polisle çatıştı. Çatışmadan sonra kaçan zanlı, dere yatağında saklandığı yerde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, gece saat 00.15 sıralarında gelen ihbar polisi harekete geçirdi. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Doğumevi önünde bulunan Vakıfbank'a ait ATM cihazını kontrole gelen polis ekibi, bir şahsın oksijen kaynağıyla cihazın para kasasının bulunduğu bölümü kestiğini gördü. ATM cihazının içinde bulunan şahıs, polisin "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verdi.

Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne ait polis ekibiyle çatışan zanlı, daha sonra takviye olarak gelen Yenişehir Karakolu ve asayiş ekiplerine de ateş açtı. Çıkan çatışmada otobüs durakları ve civarda bulunan ATM cihazları isabet alırken, diğer şebeke elemanlarının bulunduğu bir otomobil, polis otosuna çarptıktan sonra olay yerinden kaçtı.

Doğumevi arka tarafında bulunan açık araziye kaçan şahıs, arkasından koşan polislerle çatışmaya devam etti. Daha sonra açık arazide bulunan bir dere yatağına giren soyguncu gözden kayboldu. Arazide sera bekçiliği yaptığı öğrenilen bir şahıs, polis ekiplerini soyguncunun bulunduğu yere çekmek için çakmak ateşini yakarak işaret verdi. Dere yatağında bulunan ve polisle çatışan 40 yaşlarındaki M.B. adındaki soyguncu, saklandığı yerde kıskıvrak yakalandı.

Olay sonrasında konuşan sera bekçisi Mehmet Yalnız, "Karanlıkta birisinin bana doğru koştuğunu gördüm. Daha sonra ardından birkaç el silah sesi geldi. Koşan şahsın dere yatağına saklandığını gördüm. Polis ekipleri arazide bulunduğum yerden geçerken onlara çakmak ateşiyle işaret verdim. Polisler daha sonra gelerek dere yatağındaki şahsı yakaladılar" dedi.

Olay sonrası bölge birçok polis ekibi tarafından tarandı. Olay sırasında kaçan ve şebekeye ait olduğu öğrenilen otomobilin ele geçirilmesi için çalışma başlatıldı. Gece boyunca her türlü ihbarı değerlendiren polis ekipleri, bir alışveriş merkezi yanında bulunan ATM şubesine 2 kişinin girdiği ihbarı ile harekete geçti. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken ATM cihazı içerisinde bulunan 2 kişi silah çekilerek etkisiz hale getirildi. Polis otosuna bindirilen 2 kişi yapılan kimlik sorgulamasının ardından serbest bırakıldı. Şahısların ATM cihazına ısınmak amacıyla girdiği öğrenilirken, polis ekiplerinin banka şubeleriyle ilgili çalışmaları sabaha kadar devam etti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 12:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?