1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kayseri’de, Kraliçe Beatrix hazırlığı

HOLLANDA'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Marcel Kurpershoek, Kraliçe Beatrix’in Türkiye ziyareti sırasında Kayseri’ye de uğrayacağını söyledi. Beraberindeki heyetle bugün Kayseri Valisi Osman Güneş’i makamında ziyaret eden Büyükelçi, Kraliçe Beatrix’in ziyaretinin iki ülke ilişkileri açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Hollanda’nın Dr. Büyükelçisi Dr. Marcel Kurpershoek, beraberindeki heyetle birlikte geldiği Kayseri’de Vali Osman Güneş’i ziyaret etti. Hollanda Kraliçesi Beatrix’in 27 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında Ankara, Kayseri ve İstanbul’a kapsayan ziyaret gerçekleştireceğini belirten Büyükelçi Kurpershoek, “Majesteleri Kayseri ziyaretinden önce, Hollanda’da çalışıp Kayseri’ye dönüş yapmış Türklerle görüşmek istiyorum. Kayseri’deki Hollandalıların katılacağı bir program hazırlanırsa uygun olur” dedi. Büyükelçi’nin beraberindeki heyette Kraliyet Diplomatik Bölüm Başkanı ve yardımcılarının da bulunduğu, Kraliçe’nin Kayseri ziyaretinin programıyla ilgili güvenlik birimleriyle görüşme yapacakları belirtildi.

Hollanda Büyükelçisi ve beraberindeki heyetin Kayseri Valiliği’ne makam aracı yerine Ulusoy’a ait otobüsle gelmesi dikkat çekti. Türkiye’yi ilk kez ziyaret etmeye hazırlanan Kraliçe Beatrix’in, 27 Şubat’ta Ankara’ya geleceği, 28 Şubat’ta Kayseri, daha sonra da İstanbul’u ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulunacağı bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 15:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?