4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kayseri'yi su bastı

Yurdun dört köşesinde yağmur sularının meydana getirdiği sel sebebiyle evler su altında kalırken Kayseri'yi de şebeke suyu vurdu. Akşam saatlerinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (KASKİ) ishale su hattının patlaması sonucu 50 ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgiye göre, Nazım Bey Bulvarı üzerinde bulunan KASKİ'ye ait ishale su hattı fazla basınçtan dolayı patladı. Yaklaşık 4 mahallenin ve ana caddelerin sular altında kaldığı olayda vatandaşlar da isyan etti.

50'ye yakın evin sular altında kaldığı Nazım Bey Bulvarı, Aydınlıkevler Mahallesi Kara Mustafa Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi'nde evlerin yanısıra işyerleri de sular altında kalırken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu patlayan ana boru kapatılarak olay kontrol altına alındı. İshale su hattının borularının ömrünü doldurduğundan dolayı fazla basıncı taşıyamadığı ve patladığı iddia edilirken, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de su basan evleri, okulları ve camileri de dalgıç motorlarıyla boşaltmaya çalıştı. Sular altında kalan mahalle ve caddelerden geçmek isteyen araçlar da yolda kaldı.


İtfaiye ekiplerinin sular altında kalan evleri kurtarma çalışmaları devam ederken, vatandaşlarda olay yerine geç gelen Belediye ekipleri ve KASKİ yetkililerine tepki gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 01:08:29
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 23:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?