30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Kimsesizler huzurevine yerleştirildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış günlerini sokaklarda geçiren 28 kimsesiz vatandaşa sahip çıkarak koruma altına altı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada, ağır kış şartları nedeniyle hava sıcaklığının eksi 30'un altına indiğini, bu nedenle geceyi otogar, sokak ve parklarda geçirmek zorunda kalan vatandaşların Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Ekipleri tarafından toplanarak huzurevine yerleştirildiğini söyledi. Türkiye'nin son yılların en ağır kışlarından birisini yaşadığına dikkat çeken Özhaseki, "Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de kış çetin geçiyor ve gerçekten çok soğuk günler yaşanıyor. Evi barkı olmayan, kimsesi bulunmayan ve bu nedenle de bu soğuk havalarda otogarda, sokakta, parkta veya metruk binalarda günlerini geçiren insanları toplayarak sıcak bir ortama yerleştirdik. Burada hem günlük ihtiyaçları karşılanıyor hem de ağır kış şartlarından etkilenmelerinin önüne geçiliyor" diye konuştu.

Özhaseki, ayrıca sokakta yaşayan kimsesizleri gören vatandaşların Büyükşehir Belediyesi'ne telefon açmalarını istedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 10:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
azizsomal IP: 62.248.53.xxx Tarih : 3.10.2011 13:38:22

 EŞİMDEN AYRILMA ÜZEREYİM 1959 DOGUMLUYUM EMEKLİYİM KİMSESİZLER HUZUREVİNDE KALMAK İSTİYORUM KİMİM KİMSEM YOK  KALABLİRMİYİM ŞATLARI NELERDİR YARDIMCI OLURMUSUNUZ BİLGİLERİNİZ BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER