30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Kuş gribi dürümcüleri vurdu

Türkiye'de giderek yaygınlaşan "kuş gribi vakası", esnafı da zor duruma sokmaya başladı. Kuş gribiyle ilgili haberlerden dolayı vatandaşların etkilendiğini söyleyen Kayserili esnaf, tavuk dürümü sokak ortasında çöpe atarak tepkisini dile getirdi.

Önce Van, ardından Yozgat, daha sonrada Ankara'da ardı ardına gerçekleşen kuş gribi vakaları, vatandaşları endişeye sevk ediyor. Beyaz ete olan ilginin her geçen gün azaldığı bu günlerde, hem sektör çalışanları hem de vatandaşlar, olumsuz yönde etkileniyor. Kayseri'de 26 yıldır dürümcülük yapan Salim Koç, kuş gribi olaylarından önce vatandaşlara tavuk dürümü yetiştiremediklerini söyleyerek, bu günlerde siftah yapamaz hale geldiklerini belirtti. Koç, "1 ay öncesine kadar tavuk dürümü yok satıyordu. Ancak 'Atlattık dediğimiz' kuş gribi yeniden hayatımıza girdi. Artık dürüm satamaz olduk. Vatandaşlar bütün uyarılara rağmen beyaz ete olumsuz bakıyor" dedi.

Öte yandan, sabahın erken saatlerinde hazırladığı tavuk döneri gün boyu satamayan Koç, dürümü sokağın ortasında çöpe attı. Koç, yetkililerin bu konuya biran önce açıklık getirmelerini isterken, tepkisine bu yolla dile getirmek istediğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 11:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?