30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Kuş gribi paniği!

Türkiye'nin gündemini oluşturan kuş gribi vakaları Kayseri'de de paniğe sebep oldu. Kayseri'de kümes hayvanlarından bir kaçı ölen köylüler, hayvanlarını kendileri itlaf ederken, ölen tavuklarla oynayan 9 çocuk ise tedbir amaçlı olarak hastanede kontrol altına alındı.

Melikgazi İlçesi'ne bağlı Elagöz ve Buğdaylı köylerinde kümes hayvanlarının öldüğünü gören köylüler, tavukların kuş gribine kapıldığı konusunda paniğe kapılarak hayvanlarını kendileri itlaf etmeye başladı. Ölü hayvanlarla oynadığı görülen 9 çocuk ise Kayseri Polisi tarafından kontrole tabi tutulmak üzere Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi'ne getirildi. Hastanede kuş gribi söylentilerinin yayılması üzerine personele tedbir amaçlı maske dağıtılırken, çocuklar ise karantina servisine alındı.

Ölü tavuklarla oynadıkları gerekçesiyle polis tarafından hastaneye getirilen ve yaşları 9 ile 10 arasında değişen Osman Ciraysu, Atilla Ciraysu, Barış Ciraysu, Cumali Ciraysu, Nuri Ciraysu, Cemil Ciraysu, Hasan Türker, Turgut Büyür, Turan Kılıç karantina servisinde müşahede altında tutuluyor. Hastane yetkilileri bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

Elagöz ve Buğdaylı köylerinde bir kaç tavuğun ölümünden sonra, köylüler paniğe kapılarak kendi hayvanlarını itlaf etmeye başladı. Yaklaşık 350 tavuğu boğazlarını keserek itlaf eden köylüler, daha sonra kestikleri hayvanları dere kenarlarına attı. Dere kenarlarında ve yol kenarlarında bulunan yüzlerce tavuk ölüsü, olay yerine gelen belediye ekipleri tarafından kepçelerle yol kenarına alındı.

Olay yerinde inceleme yapan Kayseri Tarım İl Müdürü Adnan Akay, yaptığı açıklamada, "Ülkede olduğu gibi Kayseri'de de bir panik yaşanıyor. Köylüler tavuklarını itlaf ederek dere ve yol kenarlarına atıyor. Şu an için kesinleşmiş bir sonuç yok ama bu panik yine de Kayseri'de yaşanıyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Şu an için korkulacak bir şey yok. Biz hayvan sahiplerinin hayvanlarını kümeslerinde tutmasını istiyoruz" dedi.

Bölgede belediye görevlileri, jandarma ekipleri ve gazetecilere eldiven ve maske dağıtılırken, bölgeyi tamamen kapatan jandarma ekipleri köylere giriş ve çıkışları kontrollü olarak sağlıyor.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 16:44:12
Güncelleme :15 Ocak 2006 Pazar 13:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?