4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Melikgazi'de gergin yıkım

Kayseri'de belediye tarafından yıkım kararı alınan 5 ev, sabah saatlerinde güvenlik güçleri nezaretinde yıkıldı. Bazı vatandaşlar yıkıma tepki gösterirken, yıkım kararı alınan bir evdeki köpek, görevlilere zor anlar yaşattı.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Tacettin Veli Mahallesi'nde yıkım kararı alınan 5 ev için sabah saatlerinde ekipler mahalleye geldi. Evler kepçe darbeleriyle yerle bir edilirken, bazı vatandaşlar yıkıma tepki gösterdi. Yıkımın kendilerine daha önceden bildirilmediğini iddia eden bazı mahalle sakinleri, belediyenin uygulamasının yasal olmadığını öne sürdü.

Öte yandan, Tacettin Veli Mahallesi'nde bir evi yıkmak üzere kepçeyle evin önüne gelen ekipleri, eve girdiklerinde bir köpekle karşılaştı. Görevlilerin tüm çabalarına rağmen bir türlü dışarıya çıkarılamayan köpek, sonunda iple bağlanarak dışarıya çekildi. Görevli tarafından evin önünde serbest bırakılan köpek tekrar eve girdi. Görevliler tarafından dışarıya çıkartılan köpek, bu kez de bir demire bağlandı.

Başka bir evin yıkımı sırasında ise, bir vatandaş komşusunun evinin yıkılmasına tepki gösterdi. Polis ve yıkım ekiplerine zor anlar yaşatan şahıs, oğlu tarafından sakinleştirildi.
Yıkım ekipleri 5 evi tamamen yıktıktan sonra, polis nezaretinde mahalleden ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 14:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?