4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Memurdan uyarı eylemi

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi, tarafından tüm yurtta uygulanan 1 saatlik iş yavaşlatma eylemi, Kayseri’de de gerçekleştirildi.

İş yavaşlatma eylemi ile ilgili olarak Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Ünal Polat, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni poliklinikler önünde bir açıklama yaptı.

Memur maaşlarına yapılan zamların tek taraflı olarak hükümetin kararı ile belirlendiğinin altını çizen Polat, bu artışlarda göz önünde bulundurulan tek unsurun yıllık enflasyon olduğunu söyledi. Polat, “Enflasyon tahmininin tutması durumunda, en iyi ihtimalle memur maaşları enflasyon kadar artıyor. Nitekim geçtiğimiz yıl da memurlarımıza enflasyon hedefi çerçevesinde artış yapılmış, 2007 yılında ücret artışı ortalama yüzde yedi olmuştur. Seçimle nedeni ile IMF'nin sıkı para politikasından vazgeçilmiş, seçim ekonomisi uygulamalarının faturası da kamu çalışanlarına ödetilmiştir. Hükümetin 2007 yılı için yaptığı yüzde dörtlük enflasyon tahmini tutmayınca, memurlara yapılan maaş artışı da enflasyona yenik düşmüştür. Hükümet yaptığı ücret artışlarına aile yardımı, çocuk parası gibi her memurun almadığı kalemleri de memurlar alıyormuş gibi göstererek, memur maaşlarının reel olarak arttığını iddia etmektedir. 2007 yılını zararla kapatan kamu çalışanları sosyal ve psikolojik olarak da yıpratılmıştır. Kamuda sözleşmeli personel çalıştırılması yaygınlaştırılarak, iş güvencesi ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Değişik istihdam şekilleri ile kamuda çok çeşitli ve çok başlı bir yapı oluşturulmuştur'' dedi.

Ünal ayrıca, Sosyal güvenlikte ortaya çıkan kaynak sorunlarını çözümleyebilmek için sigortalıların haklarının kısıtlanması, yükümlülüklerinin arttırılması, sağlık ve sosyal güvenlik standartlarının düşürülmesi, gelir ve aylık artışlarının enflasyona göre belirlenmesi ve reel olarak artış yapılmaması, aylıkların alt sınırının düşürülerek, emekli aylıklarının günün şartlarının gerisinde bırakılması gibi önlemlerin sosyal güvenlik sitemini içinde bulunduğu durumdan çıkaramayacağını vurguladı. Ünal, ''Bizler için artık sözün bittiği yere gelinmiştir'' dedi.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen olarak hükümeti yaptığı yanlıştan döndürmek istediklerine değinen Ünal bu amaçla bugün işe bir saat geç gelerek uyarı eylemi yaptıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 11:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?