4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Mobilyaya ağırlık verilecek

Özellikle Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatırımcıların cazibe merkezi olurken, İncesu Organize Sanayi Bölgesi'nin ardından yeni inşatına başlanılan Mimarsinan OSB ise mobilya sektörüne ağırlık verecek.

Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, yaptığı açıklamada, Kayseri'nin Mimarsinan İlçesi yakınlarında yaklaşık 5 milyon metrekarelik alan üzerine kurulacak OSB'de arsaların tamamının tahsis edildiğini, büyük bir hızla alt yapı çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. İhale sonrasında önümüzdeki yıl elektrik işini de bitireceklerini kaydeden Büyüksimitçi, 4 adet fabrika ile idari bina ve depo inşaatlarının yapımının sürdüğünü, 2006 yılında 35 civarında fabrikanın inşaatının tamamlanacağını belirtti.

İnşaat çalışmaları devam eden Mimarsinan OSB'de yaklaşık yüzde 60 civarında mobilya sektörünün bulunacağına dikkat çeken Büyüksimitçi, "Sanayi bölgesi mobilya sektörüne ağırlık verecek. Özellikle Doğu Sanayi Sitesi'nde ve Argıncık bölgesinde bulunan küçük işletmeler geri kalan yüzde 40'lık bölgeyi dolduracak" dedi.

Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Organize Sanayi Bölgesi'nin işsizliğe de çözüm olacağını, Kayserili ve yurt dışından gelecek yatırımcıların kuracakları fabrikalarla birlikte 20 bin istihdamın sağlanacağını vurguladı. Yurt dışından gelecek yatırımcıların önemine değinen Büyüksimitçi, "Yurt dışından gelecek yatırımcılar alt yapı sistemine çok önem veriyor. Bu yüzden en son sistemle teknolojiye ayak uydurarak alt yapı çalışmalarımıza özen gösteriyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 11:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?