30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

MÜSİAD'dan iftar yemeği

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, Türkiye'nin gündeminin istikrar, daha fazla yatırım, işsizliğe çare ve cari ticaret açığının kapatılması, insanların gündeminin refah seviyesinin artması olduğuna dikkat çekerek, bunların dışındaki gündemlerin suni gündemler olduğunu söyledi. 

MÜSİAD Kayseri Şubesi'nin düzenlediği geleneksel iftar yemeğine Vali Osman Güneş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, İl Müftüsü Şaban İşlek ile çok sayıda sanayici katıldı. 

Yemeğin ardından kürsüye gelen MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, MÜSİAD'ın 16. yılını doldurduğunu hatırlatarak, bugüne dek birçok başarılı hizmet yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. 

22-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde 11. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 10. Uluslararası İş Forumu Kongresi'ni gerçekleştireceklerini belirten Genel Başkan Bolat, Hükümet, İslam Konferansı Teşkilatı ve İslam Kalkınma Bankası'nın desteğiyle gerçekleştirecekleri bu organizasyona 50 ülkeden bin 500 kişinin, bir çok ülkenin başbakan ve bakanlarının katılmasını beklediklerini ifade etti. 

Genel Başkan Bolat, bu tür organizasyonlarla Anadolu'nun yükselen değerleri ile Körfez sermayesini buluşturacaklarının altını çizerek, "Gerçekleştireceğimiz bu uluslararası organizasyonlar, ülkemizin Avrasya coğrafyasında, Avrupa, Asya ve Afrika hinterlandında yatırım üssü haline gelmesine büyük katkılar sağlayacak" dedi. 

Türkiye'nin son 4 yılda siyasi, ekonomik ve güven ortamı ile yeni bir dönemi yaşadığını kaydeden Genel Başkan Bolat, son 4 yılda yüzde 35 reel büyüme sağlandığını, ihracatın yüzde 135 arttığını, her yıl 700 bin gencin iş istediği bir ortamda yüzde 7-8'lik büyüme yakalandığını ve yatırımların arttığını söyledi. 

Ekonomideki olumlu gelişmelere rağmen, bazı olumsuzlukların da yaşandığını ifade eden Bolat, "Yaşanan bu olumsuzluklar karşısında felaket tellallığı yapmayı gerektirecek bir konu yok. Olumlu gelişmeleri takdir edip, olumsuzlukları eleştirmekten çekiniyoruz ve 16 yıldır projelerimizle, önerilerimizle ülkeye hizmet ediyoruz. Siyasi ortamda herkese eşit mesafede duruyoruz. Dünyada kapitalistleşme süreci yaşanıyor ve bu ortamda finans sermayesi üretim sermayesini eziyor. Bu noktada yapmamız gereken güçlerimizi birleştirmektir. MÜSİAD bunun için vardır. Türkiye'nin iyi yönetilmesi için çabalıyoruz. O zaman bizim işlerimiz de iyi gidecek. Cari ticaret açığının artmasından endişe duyuyoruz. Kur dalgalanmalarından olumsuz etkilenen ihracatçılarımız zor şartlar altında faaliyet gösteriyor. İhracat desteklenmeli, bürokratik formaliteler azaltılmalı. KOSGEB'in kaynaklarının artırılmasını istiyoruz. KOBİ'lerin borçlarının yeniden yapılandırılmasını bekliyoruz. Çin ile, doğu Avrupa ile ve dünyanın birçok ülkesiyle rekabet halindeyiz. Kendi içimize kapanarak kısır çekişmelerle vakit kaybedemeyiz" diye konuştu.
Kısır çekişmelerin, politik kaos ortamının ve toplumsal huzursuzluğun kimseye fayda sağlamayacağını ifade eden Bolat, "Bu ülkenin gündemi istikrar, daha fazla yatırım, işsizliğe çare ve cari ticaret açığının kapatılması, insanımızın gündemi refah seviyesinin artmasıdır. Bunların dışındaki gündemler suni gündemlerdir. Suni gündemlerin yaratılmaması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. 900 bin açlık sınırında ve 18 milyon yoksulluk sınırında insanı olan ülkede bunu başarmak zorundayız" şeklinde konuştu. 

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, Kayseri'nin her alanda örnek bir model olarak Türkiye'ye ışık saçtığını, Kayseri gibi şehirlerin sayısının artması ile ülkenin kalkınacağını sözlerine ekledi
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 13:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?