30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Önce grip sonra önlem!

Kayseri'nin en gözde piknik alanlarından olan Beştepeler'de bulunan hayvanat bahçesinde olası bir kuş gribi hastalığına karşı herhangi bir önlem alınmadığı bildirildi.

Kayseri'ye gözde ve estetik olarak farklı bir değer katan Hayvanat Bahçesi, son dönemde gündeme gelen kuş gribiyle potansiyel bir tehlike oluşturuyor. Bölge halkı, kuş gribi olmasa da hayvanat bahçesindeki hayvanların sağlık açısından tehlike meydana getirdiği endişesiyle hayvanat bahçesini ziyarete gelemiyor.

Her hafta sonu yüzlerce insanın piknik yaparak gezdiği hayvanat bahçesinde yaşayan kanatlı hayanlar, kentin estetik görüntüsüne katkı sağlıyor. Tüm Türkiye genelinde bulunan hayvanat bahçelerinde olası bir tehlikeye karşın önlem alınırken, Hayvanat Bahçesi'nden sorumlu yetkililer, Kayseri'de kuş gribi olmadığı için herhangi bir önlem almadıklarını kaydetti.

Öte yandan, 3 kıtanın en büyük sulak alanlarından olan Sultan Sazlığı civarında bulunan köylerde yaşayan halka ait kanatlı hayvanlar gölde başıboş gezerken, olası bir kuş gribi tehlikesine karşı herhangi bir önlem alınmadı. Kayseri'de kuş gribi vakasına rastlanılmamış olması büyük bir şans, ancak potansiyel olarak tehlike yaratan bazı kanatlı hayvanlar herkesin dikkatinden kaçması ise büyük bir talihsizlik olarak değerlendiriliyor.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 17:35:25
Güncelleme :19 Ocak 2006 Perşembe 13:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?